måndag 21 december 2020

Fyra små grisar


...står på hyllan i köket. De är från min barndom och fanns alltid framme till jul, så det vill jag gärna också ha.  

Hyllan snickrade jag ihop i höstas, straxt innan julpyntet skulle upp. Har ju länge letat efter en gammal hylla till den här väggsnutten i köket, men den dök visst aldrig upp, så det fick bli två skivor och konsoler från ett byggvaruhus här i stan i stället. Sen tänkte jag att de skulle matcha furustolarna, så jag betsade dem i en brun färg, tänkte att de skulle se lite äldre ut... Nja, jag tror inte jag lyckades med det,  modellen på konsolerna skvallrar om nyproduktion, men nu sitter de där i alla fall. 

En liten tomtenissa har hittat fram på bordet. En jag porslinsmålade för typ 20 år sedan när jag höll på med sånt. Får se om några tomtar till kommer fram ur jullådan. Det blir inte så många nu för tiden. Eller jo, jag har tagit fram några stycken och satt i gästrummet. Min stora flicka kommer hem till Gotland ikväll, och skall bo här vid mig över jul, i en hel vecka! Och hon gillar tomtar, så därför har jag pyntat upp med det! Längtar så! 

3 kommentarer:

  1. Söta små grisar du har. Tycker hyllan blev bra där med bets och allt. Klart man ska ha lite tomtar så här till jul, när ska man annars ha dem. Fniss! Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Sååå söta små grisar och hyllorna blev ju jättefina och gammaldags! Mysigt att få hem dottern över julen också...här blir det lugnt (som vanligt!) men det blir nog jul i alla fall, på något sätt :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Vilka söta små grisar. Det är mysigt att ha lite traditioner med sig från barndomen. Och jag tycker du ska vara väldigt nöjd med hyllbygget. Tycker dom är jättefina och passar så bra in.

    Fortsatt fin julvecka till dig!
    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!