tisdag 2 februari 2021

Man tager vad man haver-semlor

I söndags hade jag planerat att baka semmelbullar. Men redan på lördagen fick jag fikabesök, och vad skulle jag göra då, innehållet i frysen bestod ju bara av kvarlevor från julen? Lussebullar i all ära, men nu är ju januari gången så jag ville inte direkt bjuda på dem... Men då gäller det att vara lite kreativ. Jag hittade några muffins i frysen, som dottern hade bakat tidigare i veckan. 
Och så här ovanifrån ser man ju ingen skillnad! 
Och det gick ju riktigt bra att göra semlor av muffinsen! Helt okej! 
Sen på söndagen bakade jag "riktiga" semmelbullar, precis som jag hade tänkt. 

Och då var jag ju "tvungen" att fika med semlor även då... Inte så betungande faktiskt... 😆 Färska semmelbullar med en massa gojs i... Finns det något godare? 

5 kommentarer:

  1. Semlor är jättegott. Smart att använda muffins istället. Blir ju en semmelbakelse. Kram Pia

    SvaraRadera
  2. Det är många år sen jag åt semlor, ska nog be Rolle köpa med sig några hem. Men sen ska dom nog ätas med varm mjölk.....
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Mums så gott det såg ut med muffins som semlor. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Muffinssemlorna ser ut att passa mig, jag som inte är särskilt semlig av mig. Bulle med mandelmassa och grädde, nej tack. Jag vet... förlåt. Tur vi tycker olika, annars skulle livet vara bra trist.

    Önskar dig en fin torsdag och att du får njuta av en semla även idag.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  5. Semlor mums! Älskar semlor.
    Jag har också bakat, eftersom de inte kan köpas här i Wales.
    Bra idé med muffinssemlor.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!