söndag 23 januari 2022

Krukväxtuppdatering, del 2

 

Som tröst efter att kattungarna har åkt har jag skaffat mig en fin krukväxt, som jag länge suktat efter. En Rosenskärm, eller Medinilla på latin. 

Den skall visst kräva lite uppmärksamhet av sin ägare, oups, hur skall detta gå... Den vill ha hög  luftfuktighet, kalkfritt vatten (och vi som har så kalkrikt vatten på ön), den vill stå ljust men inte i direkt ljus och inte över ett element. Ja, ni hör ju, den är svår... med mina mått mätt i alla fall, jag som vill hälla på lite vatten en gång i veckan på mina växter och that´s it. Fast just det där med vatten en gång i veckan stämmer i alla fall in på hur den vill ha det, så  just den biten skall jag nog klara av. 

Om det är tillräckligt ljust här är väl tveksamt, men den står ju i alla fall inte över något element. 

Måndag i morgon igen.. jaja vad är väl en bal på slottet... alldeles för kort... 

2 kommentarer:

  1. Men du, precis en sådan krukväxt köpte ju jag med för ett par veckor sedan! Och jag kan meddela att jag redan har misslyckats... Det var två rejäla knoppar på den när jag köpte den, och båda har rasat av. Hmmm... Nu när jag ser ditt fina exemplar sörjer jag ännu mer. Jag får nog hålla mig till mer lättskötta grejer i framtiden, hihi!

    SvaraRadera
  2. Krukväxten pryder sin plats och du har följt råden för skötsel. Det är där jag är lite dålig.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!