lördag 1 januari 2022

Och så startar vi på nytt

Japp, så var vi över på andra sidan nyår. Med en massa löften och drömmar...? Nja, jag vet inte det, men jag skrev ju igår att jag blivit sån usel bloggare, så jag tänkte slå världen med häpnad och komma med ett inlägg redan idag.

Jag var tvungen att analysera det där lite. Jag skrev ju visserligen att det inte händer så mycket i livet, men det finns ju dock saker att blogga om ändå, det behöver ju inte ha hänt nåt alldeles speciellt. Här kan jag passa på att tipsa om en toppenbloggerska, som bloggar årets alla dagar! Sånt gör mig avundsjuk! Och så skriver hon så bra också! Gå in och följ! Fröken Grön heter hon. 

Men åter till mig och min blogg. Jag tror att det först och främst handlar om att datorn helt enkelt inte står framme som den gjort förut. Den ligger i en låda, så jag måste aktivt plocka fram den (låter jobbigt va? 😆) Och så tar jag foton med mobilen numera, och jag erkänner, jag är en teknisk analfabet, så jag vet inget annat sätt att ladda över bilderna till datorn med mindre än att jag mejlar dem till mig själv. Finns med all säkerhet ett mycket enklare sätt än så...  Förr använde jag ju systemkamera och då satte jag bara in det lilla "kortet" i datorn och så "plopp" hamnade bilderna i datorn. Nu måste jag sitta och kopiera och spara varje bild, innan de också skall redigeras lite. Ja, nu skrattar ni säkert men så är det. Jag kan erkänna en sak till, jag skulle prova min systemkamera nu i höstas, men inte kom jag ihåg hur den fungerade inte... Jag som gått kurs och allt...  Ja, suck en börjar bli gammal tror jag... 

Så, nu har jag mejlat, och kopierat och sparat och redigerat (dvs jag minskar bilderna till rätt storlek) ett par bilder från igår. ✅

Maten från igår, hummersoppa! Som syrran lagat, från grunden! 

Marängsviss, som jag gjorde. Inte från grunden, men egna maränger i alla fall ;)  Gjorde även en klassiker till förrätt, Toast Skagen, men den hamnade i magarna innan bild han tas. 

Sen charmade dessa små pälsbollar förstås syrran! 

Har ju gjort "reklam" för min instagramkonto @_katten_harry_ förut men om vi ändå är inne på mitt icke så frekventa bloggande, så vill jag säga till mitt försvar att där är jag betydligt mer aktiv. Crazy Catlady som jag är... 

Nu kommer snart pizzaleveransen, så nu måste jag plocka undan datorn! Ses snart (?). 

4 kommentarer:

  1. God fortsättning på året som jag tror blir bra. Jag använder strömsladden inkopplad till datorn när jag för över mina bilder. Lätt som en plätt!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. God fortsättning! Igenkänning på det där med att fota med mobilen som man ju har med sig jämt i motsats till kameran. Att blogga om vad som helst är ju ganska svårt särskilt om man inte har några bilder. Håller med dig om Fröken Grön. Underbara Clara skrev på sin blogg idag helt utan bilder och det funkade. Jag tycker du ska ta tag i din systemkamera igen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Men oj, nu blir jag både generad och glad! :-)
    Jag blir varm i hjärtat över uppskattningen.

    När det gäller bloggandet så tror jag det är viktigt att släppa all prestige. Det måste inte alltid bli jättebra. Bättre att hålla igång och skriva något litet varje dag än att inte skriva alls. (Lite som med bokläsning, hihi!) Själv tänker jag att jag skriver lika mycket för min egen skull som för andra mottagare. Eller så tänker jag att jag skriver för min mamma och moster, som jag vet läser bloggen varje dag. Annars är det nog lätt att man får prestationsångest, tror jag. Och det vill man ju inte ha.

    Gott nytt år-kram till dig! Jag ser fram emot dina kommande blogginlägg. :-)

    SvaraRadera
  4. GOD fortsättning och känner igen det där...jamen bloggandet ska var kravlöst. Man har tid när man har tid. Oteknisk till max är jag också! Ett under att jag får bloggen att fungera :)
    Kram från Titti och ett DIMMIGT Öland

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!