fredag 21 januari 2022

På krukväxtfronten något nytt

I väntan på att kattungarna (läs marodörerna vad gäller krukväxter) kommer att ha left the building, så har jag i alla fall införskaffat ett par nya krukväxter. Det brukar behövas så här års och har alltså inte bara med de små dunbollarnas framfart att göra. ;) 

Här i ett av rummen uppe, har jag införskaffat en Ampellilja, mycket bra att ha just dessa i en ampel vad avser katter, för de brukar vara omåttligt populära att gnaga på, oavsett ålder på djuret i fråga. Och så heter de ju så! 

Sen har jag en längre tid - betydligt längre än vad jag brukar ge dem -  försökt hålla liv i två benjaminfikusar. De var till slut bara grenar kvar, och jag fick inse att jag inte tillhör den kategorien som kan återuppväcka benjaminfikusar från de döda. Så därför fick det bli två stycken Paraplyaralia. Skall ju vara lättskötta som bara den, så dem finns det hopp för i det här hemmet! 

Sen hittade jag denna krukväxt, tror det är en Rosenkalla. Skulle vara lättskött, vi får se om så är fallet, annars lär den gå hädan den med. 

Ikväll lämnar den sista kattungen boet... Lille Freddie som vi fick njuta av en extra vecka... Ikväll skall jag gråta en skvätt, sörja och slicka såren... Och i morgon skall jag återställa hemmet till dess ursprungliga skick. Dvs ta ner några krukväxter till vardagsrummet som varit räddade till ett fönster på övervåningen, och ta bort mina  hemsnickrade "kattungeskydd"  i trappan med mera. Jag har ju en livsfarlig trappa för små katter som inte har styr på sig själv. Sen skall jag köpa mig en bukett tulpaner, att ha framme på köksbordet. Tulpaner är ju giftiga men mina stora katter rör dem inte, men de små liven har jag inte litat på i det avseendet. 


Här ser ni gänget, samlade på fönsterbrädan. ♥ Ja, ni ser ju själva, med kattungar behövs inga krukväxter, de är ju levande prydnader! 

5 kommentarer:

 1. Hi Hi! Vilka fina fönsterprydnader. Ja det är lite pyssel med djur. Tänkte precis att jag ska köpa några nya gröna växter när jag får gå ut bland folk igen. Ampelliljor har jag flera stycken. De ska visst vara bra för luften. Paraplyaralia har jag haft men den fick spinn. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. De är ju helt bedårande, dina marodörer! Så tomt det kommer att bli när Freddie också flyttar. Det där med att tulpaner skulle vara giftiga?? Vi kan ju äta dem! Har aldrig hört att de är giftiga för djur?
  Jag borde skaffa några nya krukväxter men mina fönster är så fruktansvärt soliga så nästan inga trivs. Paraplyaraliorna ser ju så lockande ut... men i ett soligt fönster? Hm.

  Ha en skön och vilsam helg nu.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Dom är ju bara för söta <3.
  Snygga krukväxter, jag skulle behöva en hel drös av nya.
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Sötaste och hårigaste fönsterprydnaderna! Inte lätt att skiljas från dom, det förstår jag...
  Har köpt en jasmin i veckan. Den doftar såååå gott!
  Kram från ett isigt Öland & Titti

  SvaraRadera
 5. Fina krukväxter.
  Jag har bara två, varav en fantastisk amaryllis, älskar dem.
  Tråkigt att behöva lämna katterna, men hoppas de får goda hem.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!