söndag 23 oktober 2022

Vårlökar

Tänkte hoppa på Trädgårdsfägrings tema för veckan, som är Min lökbeställning. 
Sen tidigare har jag satt tulpaner och allium i mina rabatter. Försöker hitta sådana som skall komma år efter år, men alla gör inte det, och i våras var det lite klenare än året innan, så jag blev lite besviken. 


Så här tänkte jag fylla på med nya tulpaner, men vill att det skall gå i samma färger, eftersom vissa av dem ändå kommer igen. Så jag har nu petat ner fler lila och rosa tulpaner. Det blev sorterna Doll´s Minuet, Whispering Dream och Purple Doll. 

På framsidan, i min nya rabatt som jag gjorde i våras, finns ju av förklarliga skäl inga lökväxter ännu, så här går jag istället åt det aprikos hållet. Här blir det  tulpanerna Apricot Foxx, Slawa, Apricot Pride och narcissen Blushing Lady. Tror det kan bli bra! 

4 kommentarer:

  1. Härliga färger allihop. Låter som den nya rabatten kommer bli toppenfin. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Hej Gunilla!
    Det var en härlig färgskala. Det kommer att bli fint i vår.
    Ha det gott /Kram Marika

    SvaraRadera
  3. Har de senaste åren gjort som du och satsat på enkla tulpaner i hopp om att de ska komma igen. Men har märkt att de brukar tappa i både storlek och mängd efter ett tag. Ser ut som du träffat rätt med kompletteringarna och din nya rabatt kommer bli så fin i aprikosa toner. Nu är det bara att vänta på våren :)

    Ha det gott! Ulrika

    SvaraRadera
  4. Tulpaner är lite svårt hos mig p g a rådjur, men tänker sätta allium, gillar dem.
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!