lördag 17 december 2022

En liten gran

 

Ja, så kommer då veckouppdateringen från mig... Sedan sist har jag och dottern varit ute och inhandlat en gran. Det blev återigen en från Lilla Bjers, ett fantastiskt ställe en liten bit utanför stan. Här finns butik och en krog, och det mesta odlas på gården, ekologiskt förstås, så även julgranarna. Och så vinner de en massa priser hela tiden, nu senast blev de EU´s bästa ekologiska restaurang! 

Åter till granarna. Det bästa med de här granarna är att de, förutom att de är ekologiskt odlade, är nyhuggna. De har inte huggits för typ två månader sedan och fraktats över hav och land, som många andra granar som säljs har gjort. I år fastnade vi för en av de minsta sorterna, dottern tryckte på och sa att den kan stå vid trappan då, och den svarta stolen kan stå kvar i hörnet. Ni vet den där som ingen har märkt att jag har två av, så ej heller dottern... hahah! 
Nåväl, hon fick bestämma (även denna gång) och nu står den där! 

Här ser den ju faktiskt inte så liten ut, men det är den minsta jag har haft i alla fall... 

Har annars inga tomtar framme, men nu fick en komma fram från lådan och agera vakt på sladden, så den inte plötsligt börjas lekas med av en katt. Den uppmärksamme ser att det finns en ledstång där bakom... Jaa, äntligen har den kommit på plats! Återkommer med ett före- och efterinlägg om det. 

3 kommentarer:

  1. Alldeles lagom storlek på en gran anser jag. Min har jag på balkongen. Det är smidigast för mig som inte har så många hörn att ställa den i.
    Ledstången ser lovande ut!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Håller med Eva-Mari precis alldeles lagom stor gran. Kanske det kommer in en i veckan. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  3. Umulig og få kommentert uten og være anonym!
    Har tenkt en liten gran i år jeg også. Så fantastisk at det går og kjøpe økotrær🍀 Fortsatt fin kveld fra Randi (som skal «puste liv»i sin gamle blogg http://organic-lizzi.blogspot.com

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!