torsdag 1 december 2022

Hej julmånad!


Jamen så var det första december, julmånaden! Den där som egentligen skall vara vit och kall... men  som ni ser utanför fönstret så är marken åter grön, precis som det brukar vara här på Gotland... En stor hög med snö vittnar dock om att det var väldigt mycket snö bara för någon vecka sen. Men det som kanske är bra, är att att Anders, ni vet han som har namnsdag den sista november, han slaskade i år! Så då finns det hopp om en jul som braskar! För så säger ju talesättet, att om Anders braskar, julen slaskar, och tvärtom! Så det kan vi ju hoppas slå in, för en vit jul vill vi väl ha...? 


Alltså det här med paketkalendrar... När slutar man med det? Jag har ju inga små barn längre, nej tvärtom får man väl säga, de är...öh...vuxna...(?!) När hände det liksom....? Nåväl, jag har ju i alla år gjort paketkalender till dem, och det är liksom svårt att släppa taget om det där... Det är ju så roligt att ge, så tja, varför inte... I alla fall så har jag sänt i väg ett paket till dottern på fastlandet, med ett gäng småpaket i, och till dottern som ännu bor hemma, fick det bli den vanliga på väggen. Men som ni ser så är det inte paket varje dag i alla fall, nej riktigt så tokig är jag inte... ;) 
 

Men det är tydligen fler som tycker det är roligt att ge, för jag har fått en alldeles egen kalender! En fotokalender, som den yngsta dottern har gjort till mig, visst är det gulligt! 

Och idag börjar julkalendern på teven med. Och förstås skall jag kolla, så gammal jag är... Skall blir spännande, tycker det är ofta är väldigt bra kvalité på dem nuförtiden. Och årets kalender har tydligen spelats in på Gotland, åtminstone utescenerna, vilket ju inte kan göra saken sämre... ;) 

3 kommentarer:

 1. Jaha, då måste man glo på Julkalendern på TV också! För allt där Gotland är med på ett hörn vill man ju se!! Tyckte det räckte så bra med fotbollen som jag "råkade" börja titta på, nu glor jag på alla matcher.
  Älskar julkalendrar så jag var inne på att köpa mig en sån där Triss-variant...
  KRAM-Susie

  SvaraRadera
 2. Mysig tid nu med julkalender och julstök. Även om jag inte är en stor fantast av julen så känns det skönt nu med nedräkning fram till ledighet. Julklappar har jag inte ens tänkt på ännu. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Mysig tid nu även om det råder gråväder! Åhh adventskalendern är så himla fin detta år, miljön, ja allt! Sitter bänkad varje kväll :) Den gotländska miljön är som gjuten för en adventskalender...
  Ha en fortsatt fin söndag nu!
  Varm kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!