tisdag 15 augusti 2023

Är gräset grönare på andra sidan?

Tänk att vi har gröna gräsmattor här på Gotland nu, det är vi minsann inte bortskämda med så här års. Torrare än torrt brukar det vara, men den här sommaren har vi fått regn, ja, i alla fall från början av juli och framåt, och nu de sista veckorna har det kommit rejält till och med. Ja, inte så det har blivit översvämning (tack och lov) men ändå rätt mycket mot vad vi är vana vid. Jag har i alla fall tappat räkningen för länge sen. Vi fick ju inte heller stora känningar utav Hans, förutom någon dag som båten ställdes in. Däremot har det varit blåsigt hela sommaren, men mer vanlig blåst.  

Häromdagen blev jag inbjuden på fika hos grannen, så jag passade på att ta ett foto på min trädgård då, från hennes sida. Jamen nog ser det ut att vara väldigt grönt på andra sidan... 😅
Och mina fina hortensior, nog har hon en fin utsikt... 😆

Underbara Pinky Winky har gått över i rosa nu, så läcker ju! 


Inomhus då? Ja, så här trivsamt har jag haft det den här veckan. Golvlister liggandes på tork överallt, en stapel nytt golv i köket (som har fått agera plats för listmålning). Jag har rivit gamla golvlister, burit kartonger och saker från nedre plan till övre. Varje gång jag går upp av någon anledning, så tar jag med mig en eller flera saker. Rensat och varit vid återvinningen. Målat tak och målat vägg. Puh, är rätt slut nu. Men nu är det rensat och rent från saker, soffan är utburen på altanen och insvept i presenning, den gick nämligen inte uppför trappan, tung och otymplig som den är. 

Nu har jag överlämnat mitt hem i byggfirmans händer. Och så hoppas vi att det blir bra! Jag och katterna flyr hemmet, för nu lär det bli både väsen och dammigt värre, när betongväggar skall rivas... 

6 kommentarer:

  1. Vilket jobb du gjort! Ja, lika bra att fly fältet. Tänk när ni får flytta in igen i ett hus som säkert känns helt nytt... och stort!
    Ha så kul "bortavid".
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. ... och din trädgård är allt ett litet paradis!

    SvaraRadera
  3. Det är jobbigt när man gör om nåt inne, men man får trösta sig med att det blir bra sen! Ska bli otroligt spännande att se hur ombyggnaden blir i verkligheten. På ritningen såg det iaf jättebra ut!!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  4. Roligt att se sin egen trädgård ur grannens perspektiv.
    Jobbigt med byggarbete, men också något roligt att se fram emot när det är klart.
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  5. Men vilken vacker trädgård du har. Din granne har verkligen en vacker vy. Klokt att fly hemmet en stund nu när det ska byggas om och grejas. Läste ditt förra inlägg om renoveringen som ska göras. Ser fram mot att se resultatet sen.

    SvaraRadera
  6. Din trädgård ser så fin ut och så vackra hortensiorna är!
    Oj, förstår att du och katterna nu flyr undan när det ska rivas betongväggar. Men vilket jobb du gjort! Ska bli spännande att se hur det blir när det blir klart.

    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!