fredag 25 augusti 2023

Gnisvärd

Eftersom min lägenhet nu är under renovering, så blir det svårt för mig och katterna att bo hemma, med damm och stök och väsen, samt ett gäng hantverkare som går ut och in hela dagarna. Jag gör som jag gjorde för snart fyra år sen, när jag inte hade någon bostad under en månad, jag tog mitt pick och pack och flyttade till Gnisvärd! Då var det pappas stuga, som jag fick låna, nu bor min syster här, i samma stuga. I en del av hemmet, i hennes stora vardagsrum samt litet gästrum, huserar jag och katterna. 



Det är härligt att bo så här nära stranden. De flesta turisterna har åkt hem till sitt. Men vattnet är fortfarande härligt, jag har badat flera gånger sen jag kom hit, ca 18-19 grader i vattnet skulle jag tro att det varit. Lite svalkande, och väldigt skönt! 


Det är väldigt trivsamt att bo vid syrran. Vi brukar skoja om att det är perfekt att bo ihop med en annan tjej. Inget tjafs liksom om vem som skall göra vad. Hon lagar oftast mat (väldigt god!), och jag tar oftast hand om disken. När jag vaknar på morgonen, lite senare än henne, står en färdig chiapudding i kylen, med apelsin och russin. Och på kvällen när vi sitter i tevesoffan, fixar jag lite te och kex åt oss. I går när jag kom hem, låg en lapp i köket, där det stod "Välkommen hem syrran!♥", gullig sambo man har va!? 

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid önskat mig en syster! Inte för att det är nåt fel på bror min men just det du beskriver, ömsesidig förståelse... och tvåsamhet när den är som bäst.
    Ha det så skönt i Gnisvärd!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Åhh så mysigt det låter! Och nära till vattnet! Ja lugnet börjar lägga sig även här, ack så skönt. Andrum!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!