torsdag 31 augusti 2023

Renoveringen

Kanske dags för en uppdatering hur det går med min renovering hemma i stan. Jag brukar kika införbi en stund efter jobbet, för att se vad som händer. 
Första dagen revs golven. 
Och sen revs det väggar! Här ser ni hur liten min hall var, det är där de röda klinkerplattorna ligger. De här är de i original, som låg under mina grå (jag funderade på i ett tidigare inlägg vad jag skulle välja för färg, och skrev att röda känns 50-tal, vilket ju stämmer i det här fallet!) 
Mitt kök kändes plötsligt väldigt stort.
Och ser ni vad jag ser, min elcentral hamnar alltså i den nya garderoben, precis som jag ville! 
Sen började det byggas upp nya väggar.

Som gipsades, och sen la de värmeslingor innanför dörren. 
Sett från andra hållet. 
Senaste fotot som jag tog igår, nu är golvet flytspacklat (tror jag det heter...?)

Det har förstås inte flutit på helt utan problem. Snickarna gjorde en ändring på eget bevåg, som gjorde att väggarna inte riktigt hamnade där jag hade tänkt, så det fick de göra om och göra rätt... så det tog väl en dag extra.

Sen märkte jag i måndags när jag kom dit, att min frys i förrådet stod utan ström, och har antagligen gjort så sedan förra måndagen när renoveringen drog igång. Så ni kan ju föreställa er stanken som mötte mig när jag öppnade frysdörren... Det luktade inte lavendel om jag säger så, och inte var det så mysigt att ta hand om det heller... Lax, torsk, och kycklingfiléer luktar inte gott när de får stå i värme i en vecka, kan jag väl konstatera. Och glass möglar... 

3 kommentarer:

  1. Rörigt nu men tänk så bra det kommer att bli. Extra plus för proppskåpsplaceringen! Frysens innehåll går väl på försäkringen? Men trist så klart.
    Håll ut!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Tänk att det alltid blir problem när man inte är med själv och kollar hantverkare!?
    Av egen erfarenhet så vet jag att man måste kompromissa ibland, men också att dom måste göra om när dom gjort fel - även om dom blir sura!!
    Vi byggde ju till vårt hus (i två plan) i Stockholm efter mina ritningar som blivit godkända av myndigheterna, men byggaren försökte ändra. Jag fick igenom så att dom gjorde om 95%, men gav mig på 5% - vilket jag egentligen inte ville...
    Din hall kommer bli kanonsnygg och betydligt större och luftigare vilket väl var den stora anledningen till ombyggnaden. Så skönt för dig!
    KRAM-Susie

    SvaraRadera
  3. Åh, så spännande! Och så roligt det kommer bli för dig, när det är klart och du får börja greja med inredningen. Klokt av dig att fly fältet och flytta hem till syrran.

    Trevlig helg, önskar Fröken Grön 💚

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!