söndag 12 november 2023

Vardagsrummet

Här duggar inte inläggen tätt. Vi är snart inne i halva november och bara mitt tredje inlägg den här månaden. Nåväl. Jag gör väl ett inlägg till, med bilder från renoveringen, nu från vardagsrummet. Det är ju hela nedervåningen som berördes, även om man egentligen inte ser så stor skillnad på just vardagsrummet, nu och innan renoveringen. Inte om man ser det så här på bild i alla fall. Möbleringen är väl i princip exakt densamma, tavlorna sitter nästan som förut. Varför ändra på ett fungerande koncept liksom... 

Men om man synar det, så är alla ytskikt nya, golvet är nytt, taket är målat, och väggarna är målade. Två kablar som inte hade någon funktion, som satt här i hörnet bakom soffan är nu borttagna, men det är det ingen mer än jag som märker. 

Förutom golvet, så blev det nytt klinker framför spisen. Inte för att jag eldar i den, men om jag gör iordning den någon gång så behöver det ju vara något skydd på golvet. 

Äh, vi kan väl ta en förebild, från hur det såg ut när jag flyttade hit, innan jag målade trappan och väggar och bytte ledstången. Om man tittar noga så ser man att det fanns klinker  i det lilla utrymmet under trappan också. Återkommer till det. 

efter

Som sagt, tavlorna på samma ställe igen. Men nya gardiner är det minsann ;) Det gick ju inte att ha grå gardiner till grå vägg, det blev lite väl mesigt. En annan ny detalj som nog ingen skulle gissa, är faktiskt att tevebänken är ny. Det är en historia för sig. Jag tog ner den gamla, för allt skulle ju ner innan firman skulle komma. Tänkte, jag fräschar väl upp bänkarna med lite ny färg. Hm, jag målar över kvistarna med kvistlack, eftersom de hade blött igenom (trots kvistlack vid första målningen), innan jag målar dem. Skulle jag inte ha gjort. All färg skrumpnade av kvistlacken. Jag försökte skrapa, och köpte färgborttagare, men det blev bara värre och värre, till slut var jag så trött på eländet att jag slängde dem. Jag hade ju dessutom en hel del annat att stå i , det var golvlister, väggar och tak som skulle målas, och jag hade en deadline, så ja, det fick bli nya helt enkelt. Den här gången valde jag såna där fabriksmålade skivor istället. Så kan det gå. 


Tillbaka till utrymmet under trappan. Här är numera golv istället för klinker, samt att jag satte upp en tapet jag hade i gömmorna, en som vi hade i hallen i vårt förra hus. Här satt nämligen en gammal tapet, en terrakottafärgad 80-talsvariant som jag visst aldrig gjort något åt, och som nu blev trasig när de la in golvet. Så att bara måla den gick inte, eftersom den var helt trasig. Bättre att tapetsera. Det var dock inte det lättaste, man är ju inte världens smidigaste precis...  Jag fick ligga och tapetsera, det var en ny upplevelse... stånk och stön... ;) 

Hade man nu haft en chihuahua eller nån annan liten hund, hade det varit en perfekt sovplats, men nu har jag bara katter, och de gillar ju att sova högt, så här får de ha sitt lilla klösbräde istället!  

3 kommentarer:

  1. Såklart kissarna också ska ha det nytapetserat. Ser framför mig när matten kravlar därinne, hihi! Men fint blev det, mödan värd.
    Snygg taklampa också.
    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Trivsamt och mysigt i ditt vardagsrum. Säger som ovan, vilken fin lampa. Golvet är så vackert och varmt. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Allt blev jättefint - fast jag gillade den gamla ledstången bättre än den nya! Har svårt för brunt...
    KRAM-Susie

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!