fredag 30 mars 2012

Blommig fredag




Sista blommiga fredag för säsongen, så då är det bäst att passa på att vara med. Vi skall visa våra Krukplanteringar, och ja - mina har jag nog visat förut, men okej då! På trappan har jag planterat penséer i en kruka, och i mjölkhinken har jag bara satt ner en kruka med minipåskliljor, så så där värst mycket till plantering är det väl inte =)
På altanen - så att jag kan se dem inifrån -  har jag också penséer, samt en liten kruka med påskliljor där med. I bakkant står en alunrot som har sett bättre dagar, men den kommer väl igen i nu i vår.

Som sagt, nu får vi klara oss utan blommiga fredagar ända tills hösten. Tack Katarina med bloggen Rosor och Ris för att du ordnar med den här roliga fotoutmaningen!

Fredag och ledig eftermiddag - skönt! Har just varit vid naprapaten med min "förbaskade" vänsteraxel som jag haft ont i typ ett halvår (jag vet, jag är hopplös med att söka hjälp, men tydligen var jag inte ensam, han sa att gotlänningar är ett segt släkte som inte kommer i "onödan"). Han har knixat och donat med höften (där det onda tydligen kommer ifrån) och nu har jag fått stränga order om att vara stilla närmaste dygnet; ingen räfsning, ingen dammsugning (nämen vad tråkigt...) eller nåt liknande som gör att jag är snedvriden. Och jag som tänkte storstäda (eller hur!)...
I kväll blir det Let´s Dance - ett av mina favoritprogram! Trevlig helg!

torsdag 29 mars 2012

Torsdagsfix och trix


Om nu onsdagar är sköna lediga "görvadduvilldagar" så är torsdagar desto mer inrutade. Så här såg dagen ut idag, ungefär som de brukar se ut;
Jobba 8-16 (hem på lunchen och släppa ut Stina en stund, de andra är i hundgården så normalt åker jag inte hem på luncherna)
16.30 lämna stortjejen vid handbollsträningen
17.00 lämna lilltjejen vid gympan
17.30 hämta stortjejen
18.40 hämta maken vid flyget
19.00 hämta lilltjejen vid gympan
Däremellan skall man fixa nån form av kvällsmat till oss och ge hundarna mat. Puh. Det är tur att inte alla dagar ser ut så här, då vore man en trasa...=)
Nej, nu skall jag snart sjunka ner i soffan och se på finalen i Biggest Loser. Jag är så fascinerad av deras energi och vilja till förändring! Och i morgon är det fredag - så skönt!

onsdag 28 mars 2012

Ny onsdagsvana



Onsdagen - näst efter fredagen den bästa vardagen i veckan om du frågar mig. Jag är ledig förstås (hm, varför är det så skönt att va ledig om man nu trivs på sitt jobb...?) Nåväl. Idag har jag varit hos frissan, städat, och så har jag storhandlat, mitt nya "onsdagsnöje..." Storhandla har inte varit min grej förut, utan jag har handlat lite då och lite då och lite typ varje dag, och ca en halvtimme innan vi skall äta går jag ut till kylskåpet för att kolla vad som finns hemma... Detta har jag tröttnat på för länge sen, och grundar sig väl egentligen på att jag tycker det är så tråkigt att laga mat. Nå, för tre veckor sen bestämde jag mig för att bli en "bättre" människa och börja planera. Kanske kan vara dags när man passerat fyrtio med råge?

Idag visar jag soffhörnan som har fått lite vårligare kuddar, ett par är nya medan andra kommer från linneskåpet. Jag vill ha lite ljusare, pastelliga färger på våren och sommaren. Ny pläd från Åhlens. Ranunklerna från Stockholmsresan står ännu.

tisdag 27 mars 2012

I väntan på påskriset



...så njuter jag av blommande körsbärskvistar, som jag tog in för nån vecka sen. Jag skall nog ta in några kvistar från äppelträdet också, så får vi se om även de slår ut. Men först skall björkriset in och pyntas lite =) När pyntar ni till påsk?

måndag 26 mars 2012

Sötnosarna växer...

Här kommer en liten rapport från valplådan. Man undrar vad mamma Stina har i sin mat, för så här stora valpar har vi faktiskt aldrig haft! Man ser från dag till dag hur de växer.
För att ni skall få en bild av hur mycket de har växt så la jag kattleksaken Ove som katterna fick i julklapp bredvid en valp. När de föddes var de ungefär i samma storlek, och på bilden här är valpen 2 veckor och väger 1,5 kg.
Här har vi våran Lovis! Vi kör vidare på Astrid Lindgrennamn. Mormor heter ju Tjorven och mamma heter Stina.
De övriga har inte fått sina namn ännu, men bokstaven är L och valpköparna får själva få bestämma vad deras juveler skall heta. Så än så länge går de under arbetsnamn och den här killen kallar vi Lilla Hjärtat.
Sen har vi Lill-Bus.
...och slutligen Lillebror/Lilleman. Men som sagt, det kan ändras, kanske blir det här en Lennart eller Lordi, vem vet...?

söndag 25 mars 2012

Våffeldagen

Idag är det inte bara första dagen på sommartiden, det är Vårfrudagen och Våffeldagen - det har ni väl inte missat? Själv har jag inget våffeljärn men syrran har =) så där brukar vi bli bjudna på våfflor, flera gånger om året faktiskt! mmm, det är ju såå gott!

Annars har det blivit lite trädgårdsarbete i helgen. Lite räfsning och nerplantering av alla pärlhyacinter jag har unnat mig nu i vår, några hyacinter från i julas och några av de primulor som jag lyckats hålla vid liv. Nu hoppas jag kunna njuta av dem igen och igen!  Och så har jag kikat runt i alla rabatter, alltid lika spännande att se när det börjar spira. En del saker vet jag knappt vad det är, de här på bilden ovan tex. Jag kan för mitt liv inte komma ihåg vad jag har här? Det ser ut som Allium men det kan jag inte minnas att jag har här...hm, den som lever får väl se.

lördag 24 mars 2012

Nallebården och bitapeten

Så var den då borta, nallebården...lite sorgligt är det allt, så jag var tvungen att ta några sista bilder. Att ta bort den var faktiskt inte alls så jobbigt som jag trott. Med rejält med vatten så gick det rätt lätt med en spackelspade. Och så hade jag god hjälp av 8-åringen, vars rum det ju är. Åh, vad roligt hon tyckte det var, det var den roligaste dagen på länge enligt henne... Stackarn, hon kan inte ha det för roligt...

När vi skrapade bort bården märktes skillnaden mellan den övre och undre tapeten. Jag frågade barnen om de visste att det var två olika tapeter men de hade de ingen aning om. Det hade man alltså inget för att man stod där, för 10 år sen och slet med halva våder...=)
En av väggarna hade en bitapet över bården. Jag tycker ännu att de är så söta dessa små bin!

Så, nu har jag varit nostalgisk en stund, nu blickar vi framåt. Vi har varit och tittat på nya tapeter och dottern var inställd på en rosa - och jag var glad för jag älskar ju rosa och skulle äntligen få göra ett rosa flickrum. Vi hittade två fina och lånade hem några kataloger. Men väl hemma så hittade hon en turkos och en vit med hjärtan som hon nu har bestämt sig för. Jaha, så var det med det rosa flickrummet... =)

fredag 23 mars 2012

Fredag igen!

Fredag igen, efter en kortvecka - inte dumt! Och vilket väder vi har - helgen ser ut att bli underbar! Det spritter i kroppen och jag får sån lust att göra så mycket, städa både inne och ute, gå långpromenader och kanske sitta och sola en stund. Idag blev det premiärfika ute på trappan på eftermiddagen, hela familjen. Så mysigt!
Näst sista Blommig fredag för säsongen, så då är det bäst att passa på, för det är ju rätt kul med lite fotoutmaningar. Den här veckan är temat Fotogenisk, och det skall förstås handla om blommor eller växtriket. Vilka blommor gör sig då bäst på bild? Hm, det blir svårt att välja ut någon speciell, jag tycker det finns så många blommor som är fotogeniska. Men rosen är väl ändå rätt tacksam att fota tycker jag, så den måste få vara med.

Sen kom jag att tänka på Stjärnflocka, som egentligen gör sig bättre på bild än i verkligheten. För den är rätt så anomym i rabatten, men kollar man in den i "närbild" så är den fantastisk!

Sen kan jag ju inte låta bli att ta med pionen, som är min favorit alla kategorier! Piontiden är så kort, så det är tur den gör sig på bild, så man kan titta och drömma sig bort den övriga långa "ickepiontiden".
Och vet ni vad jag såg i rabatten idag? Jo, små små röda skott, början till en sådan här skönhet! Är det inte fantastiskt så säg!

torsdag 22 mars 2012

Vita ranunkler


Hemma igen efter två intensiva dagar i Stockholm. Som vanligt så var det jättekul, dels att umgås med systrarna, och dels att shoppa! Vadå shoppa, köpstoppet då..? Jo, men det gällde ju bara inredningsprylar ser ni! Handla kläder är jag så urdålig på i vanliga fall - så nu var min garderob rätt empty (jag vet att jag överdriver men jag tror ni förstår vad jag menar..)  Men ok, jag erkänner...någon liten sak blev det ju som man inte kan ha på kroppen direkt. Men hallå, gå själva in på Indiskas heminredningsavdelning får ni se hur lätt det är... (den blommiga kudden i soffan kunde jag tex inte låta bli) och gör ett besök i den supermysiga butiken Syster Lycklig (passande namn va!) och försök komma ut utan en endaste lilla påse... Jag säger bara oj oj oj så mycket fint de har där!

På väg till båten tog vi som vanligt en sväng förbi Hötorget och fyndade lite blommor, denna gången blev det ranunkler för en femtiolapp och tio kvistar videung för fyrtio kronor! Billigt va!

måndag 19 mars 2012

Ögon!

Nu har de små liven öppnat ögonen! Så här söt är man då!

...fast det var lite jobbigt så vi tror vi sover lite till...

Annars ser det mest ut så här inne i valplådan. Ett gäng trötta och feta flodhästar/grisar/marsvin....(?) som ligger och jäser, och växer! Alla passerade kilot (var kring 350 g vid födseln) nu i helgen så mamma Stina har mat tillräckligt!

Nu får husse vara hemma några dagar med sina små. Matte sticker till El Stockholmo i två dagar och shoppar loss med systrarna! Tjohoo!

söndag 18 mars 2012

Tävlingen fortsätter



Vår lilla interna halvåttahosmig-tävling fortsätter, och igår kväll var vi hos Storasyster. Hon och sambon bjöd på Soppa med smak av havet som serveras med grissini, Ankbröst med kryddkokta päron, hasselbackspotatis och portvinssås, samt till dessert Choklad och Hallonsymfoni! Ja, ni ser ju själva vad läckert det ser ut - bakom den här menyn hittar vi en matintresserad kvinna!

Min bedömning om Helge hade frågat hade kanske låtit så här:
Det har varit en jättetrevlig kväll med utsökt mat! Förrätten var bäst, helt underbart len och mjuk smak som smälte i munnen. Efter varmrätten, som även den var god var man dock så mätt så man tyvärr inte riktigt orkade den smarriga efterrätten. Sen hade vi roliga charader som jag älskar (!) så jag ger kvällen betyget....

nehej det tänker jag inte avslöja för jag vet att båda systrarna kikar in här ibland. Nästa afton blir inte förrän i maj så våra valpar är utflyttade och vi kan bo över, eftersom de bor låångt ut på landet =)

fredag 16 mars 2012

Vårtecken


Snödroppar är det första (och hittills enda) som blommar i min trädgård, så det är ett kärt vårtecken för mig. De här är från min mammas trädgård, som jag flyttade hit för snart två år sen. Jag var dock inte så smart när jag planterade dem, utan satte dem mitt i lavendelrabatten. Hur jag tänkte då vet jag inte, men de syns ju knappt så här års bland risiga lavendelbuskar som ännu inte är nedklippta. I fjol tänkte jag att jag flyttar dem efter blomningen, men kom jag ihåg det...? Nej just det, så häromdan gjorde jag slag i saken, flyttade dem till en annan rabatt som är mer öppen så här års. Se där - ett vårtecken till, jag har grävt i rabatterna och planterat! Jag passade på att rensa i alla rabatter i onsdags också, på min lediga dag, när solen sken. Jag satt även en stund ute mot husväggen, vände huvudet upp mot solen och njöt! Så nog finns det fullt av vårtecken alltid!

Oktober-mars

Äntligen helg - så nu går vi ut och njuter av de vårtecken som bjuds!

onsdag 14 mars 2012

Ny ljusstake

Nu vet jag precis vad ni tänker - hade hon inte köpstopp eller?



Jovisst har jag det, men den här ljusstaken var det jättelängesen jag beställde. Jag beställde en beige för den såg cremevit ut på bilden, men när den kom var den just väldigt beige. Inget fel på beige men den var inte rätt beige, så jag bytte den mot en vit. Så ja, köpstopp gäller ännu men den här var som sagt både beställd och betald för längesen!

måndag 12 mars 2012

Pärlhyacinter

Jag har tydligen inspirerat min systerdotter med mina pärlhyacinter - kul!


Då kan hon få ett tips till! När mina förra pärlhyacinter växt till sig och spretade åt alla håll, så klippte jag av dem och satte dem i vas på hyllan i köket. Lökarna som blir över kan man spara, och sätta ut i jorden eller i en kruka på balkongen kanske, så får man njuta av dem nästa år igen!

Den lilla flickan på hyllan har  Ingelse, en gotländsk konstnär gjort. Tenntallriken är ett vandringspris som vår hund Stina vunnit två år i rad, då hon blivit Årets fågelhund  på Gotland. Fast just nu bryr hon sig bara om de små valparna, hon är en riktig hönsmamma som knappt vill gå ut och kissa ens..=) Så vem vet, kanske hon blir Årets hönsmamma 2012?

söndag 11 mars 2012

Lite närbilder på de små

Har fått så många goa kommentarer om valparna, så jag tänkte visa lite närbilder på dem. Eva-Mari föreslog en utlottning av en, men jag tror inte maken är så där värst pigg på det =) Hade kullen varit större och vi stått här med en massa osålda så, men nu är alla tingade!
 
Den förstfödda, inte född i farstun men väl i hundburen i bilen. Ser ni lilla hjärtat på sidan?

Tvåan och född hemma i valplådan. Han liknar vår tik Busan i huvudet så han går under arbetsnamnet Lill-Bus.

 
Den enda tiken, och planeringen är att hon stannar hos oss.
Lillebror, och minst i kullen.

Nu till namnfrågan. Vi brukar börja med vad vi vill att vår egen skall heta och så får resten namn på samma bokstav, men nu har vi dåligt med förslag. Vi har haft bokstäverna M, S, K och D.  Fast egentligen behöver det ju inte vara någon bokstav, det kan ju vara ett tema också. Mamma heter Stina och mormor heter Tjorven, så jag var inne på ett Saltkråkantema. Hanarna kunde då heta Båtsman, Moses och Pelle, och tiken, Skrållan kanske? Fast Skrållan på en jakthund, nja... Malin kanske? Maken började prata om fotbollsproffs, typ Zlatan och Pelé. Tja, varför inte?

lördag 10 mars 2012

Lugn lördag


Härliga lördag! Lite sol, inte så buskallt som det varit ett tag nu, så jag var faktiskt ute och rensade i en av rabatterna. Lite tidigt kanske, men jag har satt snödropparna i en rabatt så galet, så de syntes inte under allt gammalt fjolårsris. Sen blev det en tur till Linds, och då fick det följa med några penséer hem idag med, så jag kunde byta bort den vissna ljungen ute på altanen.  
Annars har vi lite sjukstuga här hemma, stora tjejen ligger i feber och är jätteynklig. Hon kanske blev smittad av mig häromdan, jag låg i tisdags och orkade inget, mådde aningen bättre på onsdagen (vilket var tur för då var jag ju barnmorska!), och jobbade och kände mig rätt ok på torsdagen. Så vi får hoppas att det går över rätt fort för henne med, och att hon orkar se mellofinalen ikväll. För den måste vi ju se -  och heja på Loreen, det gör jag i alla fall!

fredag 9 mars 2012

Min juvel


 Nu var det några veckor sen jag var med i Blommig fredag, det har varit mest hundar och katter här ett tag... Men idag skärper jag till mig och tänker trädgård. Jag har ju nästan - som vanligt den här årstiden - glömt att jag har en trädgård därute någonstans, men så är det ju =)
Min juvel är dagens tema. Hm, klurigt, för oj jag har ju så många juveler som jag skulle kunna nämna. Dels favoritväxter som jag gillar för dess skönhets skull och dels växter som jag förknippar med speciella människor. Så faktiskt kan jag inte välja, utan jag utnämner hela min trädgård till Min juvel! Inte för att den är perfekt på nåt sätt, men just för att den är min trädgård, som jag kan göra (nästan) vad jag vill med, hur mycket eller lite jag vill (och orkar och har råd med förstås!), jag kan forma den och pyssla i den och njuta, på mina villkor!


Men visst finns det platser i trädgården som är extra ljuvliga, uteplatsen är en lite juvel i sig, som (när man tar bilden härifrån!) ser väldigt lummig och mysig ut! Kan faktiskt inte fatta att trädgården kan bli så här grön, lummig och mysig, när man ser hur den ser ut just nu, grå och trist... men snart så!

Fast först tar vi helg - och det är inte så dumt det heller!