söndag 21 september 2014

Bilder från min septemberträdgård

Nu tycker jag det är dags för ett trädgårdsinlägg igen. Hela september har varit varm och skön, en förlängd sommarmånad helt enkelt, men igår hörde jag rykten om att det snart skall slå om, så jag passade på att ta några foton. 

Även om det varit skönt, så märker man att hösten är på intågande. En hel del löv har fallit, och många växter börjar se trötta ut. Bäst att fota lite på "avstånd"...
Daggkåporna blommar om!

Rosenhagtornet. Jag är normalt emot att ta bort träd, men ändå funderar starkt på att byta ut detta träd.Visst, det är väldigt vackert när det blommar, men det är max 10 dagar på ett år, sen är den mest skräpig och grön. Och formen är väl inte den roligaste heller.


Höstanemonen Prinz Heinrich

Tycker Iceberg är så vacker när den är så här i knopp!

 
Fler omblommare, här stjärnflockan Pink Pride. 
Och rosorna kämpar tappert vidare, Brother Cardfael

Jubilee Celebration


...och titta här vad som står och väntar på att få bli nergrävd någonstans. En alldeles nyfådd pion, som jag fick nu när jag fyllde. Det är ett stort exemplar av Dancing Butterfly. Nu skall jag bara hitta en lämplig plats till den! 

13 kommentarer:

 1. Vilken vacker trädgård du har, fina bilder!
  Hoppas det dröjer lite med frosten, nån vecka till skulle vara mysigt!
  Ha det gott o Trevlig vecka! Hälsningar Ewa :)

  SvaraRadera
 2. Mycket fint du visar! Ser så härligt ut hos dig. Och jag håller definitivt med dig om hagtornet. Jag har ett som blommar med dubbla rosa blommor och som jag brukar formklippa för att få ett något roligare träd med form. Men i höst har jag tröttnat. Bort med det! Finns andra småträd med betydligt roligare utseende.
  Blev glad över att du kan det rätta namnet på rosen ´Iceberg´. Den säljs medstadel under det felaktiga namnet ´Schneewitchwen´ som är en helt annan, och mindre, vit ros.
  Hej och ha det gott!
  Törnrosa

  SvaraRadera
 3. Ser riktigt somrigt ut hos dig fortfarande :).

  Kram

  SvaraRadera
 4. Mig är också bäst att fotografera på långt håll numera.....
  Men det blommar ju och är så fräscht grönt ändå i din trädgård, om man jämför med här har du högsommar i din trädgård!
  Hoppas du är helt OK nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Fortsatt sommer hos deg, kan man se :-)
  Jeg måtte ta ned rosehagtornen min fordi den fikk en sykdom som smittet fra einer. Var lei meg for det, for vii hadde en i barndomshjemmet, som var helt fantastisk når den blomstret.

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga trädgårdsbilder du visar idag. Inte det minsta höstiga. Men snart ska det visst bli höst på allvar, så man får passa på att njuta.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så fin och somrig din trädgård ser ut fortfarande. Här är det redan höst. I morgon har de varnat för orkanvindar så jag har plockat in alla krukor och annat lösöre. Ha en skön vecka/ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Så skönt att höra att du är bättre i ryggen! Jag gillar Ernst-lyktorna, den här Ernst han kan han. :)
  visst är det härligt att trädgårdslivet fortsätter. Här hade vi bara 1° när jag for till jobbet så det börjar krympa för egen del.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 9. Får gratulera i efterskott! Vad bra att du är bättre i ryggen så du kan greja i din trädgård som fortfarande är så fin. Och att en del växter blommar om är ju fantastiskt. Det gör de sannerligen inte här hos mig i uppland. Ha det bra.
  Hälsningar Fifi

  SvaraRadera
 10. Ja, nu är höstvädret här! Det blåser iskalla vindar och löven flyger i luften. Inte kul alls - trots det fina vädret!!
  Du har så otroligt vackert och välskött i din trädgård, så det är en fröjd att få se bilder därifrån. Men jag håller med dig när det gäller träd. Dom ska vara VACKRA annars kan man lika gärna ta bort dom. Har också ett rosenhagtorn som jag tröttnat på och går och blänger snett på. Det står på Pennys grav och är inte speciellt stort, men det blir alltid angripet av en massa på sensommaren och tappar då bladen - fast det hämtar sig tyvärr varje vår. Två år sen så grävde jag ner en syren i andra änden på graven så något av träden måste bort förr eller senare, så nu åker nog hagtornet väck!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Grattis i efterskott och skönt att ryggen börjar bli bättre! Visst är hösten vacker med alla sina färger och tappra omblommare.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 12. Din trädgård är så vacker.Tycker du ska anmäla dej till öppen trädgård,nästa år,den platsar absolut.

  Ha det gott.
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 13. Jag har hört att det slagit om till kallt i Sverige. Här är det 25 grader och sol, fast då är jag ju inte i Wales, förstås. Var, avslöjas senare!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...