tisdag 2 september 2014

Lilla Bjers

Helgen som gick bjöd på inte mindre än två tårtkalas och ett stycke restaurangbesök. Hur jag skall få någon ordning på "sommarmidjan" som dök upp traditionsenligt här i slutet av sommaren... bara så där (!?) är en gåta. Och den här veckan väntar två fester... ja suck... ;) 
I lördagskväll cyklade jag och maken ut till Lilla Bjers Gårdskrog, som ligger i Västerhejde, 7 km från Visby. Där intog vi en trerättersmiddag... SÅ gott....! Och SÅ mysigt! Här finns både gårdsbutik och gårdskrog, där man både kan fika, på dagtid, och äta två- eller trerättersmiddag på kvällstid. Alla grönsaker och bär som serveras har odlats på gården. Allt är ekologiskt, och gården är KRAV- certifierad, samt har vunnit många fina priser. Det är här vi brukar köpa vår julgran, men äta hade vi aldrig gjort här förut. 

Kvällens meny! 
mmm, brödet var underbart gott! 
...och maten likaså! 

...och miljön och atmosfären! Det är som ett jättestort orangeri, med betonggolv och glasväggar, vindruvor, citroner och olivträd i krukor... Ja, jag och maken började förstås fantisera om att bygga ett eget, i något mindre skala förstås ;) 
Kan varmt rekommendera denna krog! Allt är så genomtänkt, från materialvalet till inredning och porslin, till ingredienserna i maten, och sättet att presentera och servera maten. Lägg därtill trevlig personal, så har i alla fall jag inte svårt att se varför de vunnit så många priser! 
Mätta och nöjda cyklade vi hem i natten.

4 kommentarer:

 1. Vilket ställe! Ser av bilderna att här är det krögare som lägger ner mycket kärlek, tid, möda och pengar för att bjuda på en helhetsupplevelse. Har tyvärr inget liknande här i närheten.
  Faktiskt är hela Gotland som ett koncentrat av det bästa i Sverige och lite medelhavet också.
  Och här sitter jag med kurrande mage... Var faktiskt nyss ute och plockade några nävar svamp att fylla min squash med till lunch, medans jag väntade på att en stor laddning bilder skulle laddas upp. Så det kanske inte är jättesynd om mig ändå : )

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt det ser ut! Härliga bilder av interiör och mat! Gotland är allt bra fint!

  SvaraRadera
 3. Det ser ut som ett mycket trevligt ställe. Att ibland gå ut och unna sig god mat känns som härlig lyx. Kram Zinnia

  SvaraRadera
 4. Du visar alltid så fina besöksmål och det här var verkligen underbart att se! Vilken miljö:) Önskar att jag någon gång fick återvända till Gotland, längtar dit... och önska kan man ju alltid!

  Tack för din fina kommentar!
  Ha en skön torsdag!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...