tisdag 4 november 2014

I rättvisans namn

...skall vi väl ha några hundar här på bloggen med. Här Jeppe som vuxit till sig...

...och gamla Tjorven.
Jag skrev ett inlägg för ett par veckor sen, om kattens och trädgårdens betydelse för det goa måendet! Och detta gäller förstås även hundar med, om man är lagd åt det hållet vill säga. Och visst, frimärkssamlande, dykning eller andra dylika hobbies kan säkert göra gott för själen det med. Om man gör nåt man tycker om mår man förhoppningsvis bra! 

Men jag tror ändå mest på det här med trädgård och djur... Det finns ju äldreboenden och andra boenden där de har tagit in djur med mycket positiva resultat för de boendes hälsa och livslust! Och det finns terapiträdgårdar som används i läkande syfte, för människor med utmattningssyndrom.  Och ni har väl hört det kinesiska ordspråket? 

Vill du vara lycklig en dag - läs en bok
Vill du vara lycklig en vecka - gör en resa
Vill du vara lycklig hela livet -  skaffa en trädgård
På lite eget bevåg lägger jag till...;
 Vill du aldrig vara ensam - skaffa ett djur...☺

9 kommentarer:

 1. Så sant, så sant! Både trädgård och djur berikar livet men fordrar också stort engagemang! Blev tillfrågad häromdagen att få överta en fyra år gammal cockerspaniel... skilsmässohund. Men jag tackade nej. Vill inte ha hund mitt i city men samtidigt sved det i hjärtat, har haft en cocker tidigare i mitt liv... ljuvliga vovvar. Om jag ska ha ett djur så blir det en katt, men blev lite fundersam efter Frasse, suck!
  Ha det gott i ditt paradis!

  Novemberkram från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Älskar djur, men framförallt hundar...och katter.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. so hübsch sind die hunde!!! liebe grüße von angie

  SvaraRadera
 4. Allergisk mot pälsdjur...
  Klippte ner 3 perenna växter idag-skönt, nu är höstbruket avklarat ;)
  Tror alldeles säkert att jag skulle njuta mycket av att ha en fin trädgård men att fixa i den är inte alls min grej...
  Återstår bok o resa då!!
  Mina skogspromenader gör mig gott just nu!
  Varmaste kramen Namnen

  SvaraRadera
 5. Så sant . . . . ja vad vore livet utan våra fyrbenta vänner . . . ? ! Tur vi inte är allergiska mot dem.
  Sixten tröstade mig i natt, jag hade en mardröm och började gråta, halv vaken fortsatte jag snyfta, Sixten kom fram och slickade mig på kinden och lade sig riktigt nära mig. Så har han aldrig gjort innan, han ligger mest vid Rolfs fötter eller på andra platser i huset. Jag kan inte heller minnas att jag gråtit i en dröm som nu, där ser man vad en katt förstår människans känslor - även en hund såklart - men det har vi ingen 'ännu'.
  Dina vovvar är så goa och fina, förstår att du älskar dem.

  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
 6. Jag är ju själv mycket mer svag för hundar än för katter, men husdjur i allmänhet är nog bra för själen. Jag skulle gärna ha en hund, men det funkar inte rent praktiskt. Får hålla tillgodo med att träffa mina föräldrars lilla charmtroll med jämna mellanrum.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Hundar ligger mig mycket närmre hjärtat än katter men det är förmodligen för att jag är uppväxt med hund. Vill inte tänka på dagen då vi inte kan ha Ronja kvar. Hon är 10,5 år nu.

  Kram

  SvaraRadera
 8. Så sant! :-) Vi har en 5-åring här hemma som tjatar om hund... Tur man har grannar som har både en och två, så han får busa lite med dem... Fast jag gissar att längtan blir ännu större då.. ;-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...