söndag 30 november 2014

Min advent


Så var första ljuset tänt, och första adventshelgen till ända. Dagen har varit kall, det var i alla fall frost i morse och en bit in på dagen, vilket tyvärr betyder att julen slaskar, om man nu skall tro det gamla talesättet "Anders braskar och julen slaskar...". Men, men vi får väl se hur det blir med den saken. Det var i alla fall väldigt kallt på julskyltningen, och barnen var frusna efter att ha deltagit i sina respektive begivenheter, så en skrek efter ett varmt bad när hon kom hem, och sen blev det varm choklad med vispgrädde. 
Har fått en del gjort denna helg, från min "digra" lista. Har ändå fått "stränga" order från maken att tagga ner... Det har varit "mycket" ett tag och när jag började klaga på sömnsvårigheter så tyckte han att jag skulle börja prioritera hårt. Själv sitter han några hundra mil bort och kan ju inte göra så mycket åt det, förutom att skicka glada tillrop på mejlen förstås...;) 
Men det är lättare sagt än gjort att prioritera... Visst, det blir både advent och jul om man inte ordnar en massa. Men jag bestämde mig i alla fall för att städa och pynta till det, för jag mår bättre om det är lite fint och ordning omkring mig. 
Så. Nu skall jag bara hänga upp paketkalendern. Det går ju inte att göra tidigare, med nyfikna ögon som kikar...;) 
ps. fina kransen av taggtråd har jag fått av syrran, fin va! Hon har gjort den själv! 

5 kommentarer:

 1. danke für die wunderschönen bilder und inspirationen, einen schönen 1. advent wünscht angie

  SvaraRadera
 2. Häftig krans! Ja du får ta det lite lugnt så du orkar hela månaden ut. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Åååå, prioriteringar är lätta ibland och inte lätta ibland. Jag stressar lätt upp mig så för mig är det ständig träning.

  Taggtrådskransen är jätteläcker!!

  Vi skippade (prioriterade bort:) paketkalendern förra året, men i år är den tillbaka. Hela familjen får paket, det kunde jag ju inte tacka nej till, vi har det rullande var fjärde dag. Den här gången har alla varit lika delaktiga i att ordna med den.

  SvaraRadera
 4. Paketkalender är det en hel del år sedan vi hade men adventspresenter har de fått varje söndag. Inte så ansträngande :).
  Prioriteringar har jag blivit mycket bättre på med åren. Ibland får jag så klart tänka till ordentligt och inte bara klaga över att jag inte hinner. Då säger jag till mig själv. Skärp dig Marina! Gör dina val och stå till dem. Jag brukar lyssna ganska bra på mig själv då när jag ryter till lite :).

  Ha det bra och ta det lugnt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Gillade kransen...och Rolle gillade äppelkakan som jag gjorde för första gången ikväll. Har köpt en ny köksassistent som jag var tvungen att testa lite!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...