torsdag 11 maj 2017

Gamla hus

Det är kul med gamla hus. Ja, eget hus överhuvudtaget. Man kan göra lite som man vill, renovera, flytta väggar, byta färg och stil när lusten faller på... Men så finns det saker som måste göras ibland, som inte är vare sig planerat, roligt eller budgeterat för ens en gång... Bara urtrist alltså! 
Den här synen kunde ju varit riktigt rolig till exempel, om det var något spännande projekt vi hade på gång. Det var det ju sist vi hade en grävare här.. 
Men gamla hus betyder gamla avlopp och gamla ledningar, som tyvärr hade gjort sitt! Vi har haft problem med återkommande översvämningar vid avloppet i  tvättstugan, med diverse "roligheter" som simmat omkring på golvet... 😩Med en specialkamera såg vi att rötter (kanske från körsbärsträdet?) hade trängt in i cementrörsskarvarna vilket medförde dessa stopp. 

Så hela dagen i går hade vi folk här som grävde och bytte cementrören till plaströr, nu skall vi "bara" återställa gruset som det var förut. 

Nu hade vi hoppats på att slippa översvämningar, men det första mannen berättar när jag kommer hem från jobbet idag är att han skyfflat sörja/exkrementer/ja, ren skit helt enkelt, från tvättstugegolvet. Så nu är det alltså problem även i rörsystemet i huskroppen och inte bara mellan huset och gatan. Ja, är det inte roligt så säg! I morgon bitti kommer rörmokaren igen....

4 kommentarer:

 1. Åhh Nej! Så jobbigt och tråkigt. Ja man vet vad som väntar med gamla hus fast jag vill inte... Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Eländes elände! Hoppas ni får ordning på ledningarna.
  Kram!
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Aj då, så tråkigt! Håller verkligen tummarna för att ni får ordning på eländet snarast.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, gamla avloppsrör, nästan det värsta man kan råka ut för som husägare. Och din fina trädgård! Men det måste ju åtgärdas och kanske du rentav kan få till en ny rabatt?

  Önskar dig en skön helg... trots eländet.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...