onsdag 8 februari 2012

LillördagLedigt mitt i veckan, det förstärker känslan av att det är lillördag. Sån lyx har jag ju varje onsdag. Jag har själv valt att lägga min lediga dag i mitten av veckan istället för mot en helg. Så skönt att bryta av veckan, det känns aldrig helt motigt på måndag morgon när man vet att man är ledig två dar senare. Jag är så glad att jag har möjlighet att jobba halvtid. Känner ibland trycket från dem på jobbet, att det är heltid man skall jobba... Det pratas om rätten till heltid, men var är rätten till deltid? Rätten till att välja själv hur mycket man vill jobba. Sen vet jag att många måste jobba heltid men jag funderar ofta på hur de får livspusslet att gå ihop.

Visar lite från hyllan i köket idag. Två nya krukor med ruffig yta har fått ta plats bredvid de gamla glasburkarna som jag förvarar ljus i. Framför dem står mina hustomtar som hängt med från nån gång på 80-talet.

12 kommentarer:

 1. Och jag börjar min arbetsvecka i kväll. Och avslutar den på fredag morgon. Helt ok. Nej jag förstår inte hur man får ihop tillvaron med heltid. Men som sagt många måste jobba heltid. Själv har jag hattat fram och tillbaka med deltid, heltid, halvtid...beroende på hur livet sett ut.
  Jättefin hylla du visar.
  Hoppas att du har haft en trevlig, ledig dag.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin hylla, snygga krukor. Sådana glasburkar har jag letat efter men inte hittat, de är såå snygga tycker jag.

  Jag måste jobba heltid för att jobbet kräver det, jag tycker det är hemskt. Förut jobbade jag 75% och var ledig 1 dag/vecka. Underbart! Jag började jobba 100% i augusti, men jag har inte vant mig ännu, man hinner ju ingenting. Jag trivs inte med det, och känner mig trött jämt. Sedan beror det mycket på inställning också, jag och min sambo tycker att jag kan jobba 75%, och då är det ännu svårare att vänja sig. Jag tror att det skulle fungera för min arbetsplats om jag gick ner i alla fall några timmar i veckan, men "de som bestämmer" säger att det inte finns utrymme för mig att gå ner i tid! Suck.
  Jag håller med dig precis, vart är rätten till deltid??
  På mitt jobb pratas det också en hel del om att det "rätta" är att jobba heltid allt annat är en kvinnofälla, eller tänk på din pension och vad händer om ni separerar? Då står du där! Men herregud, jag vill ju leva nu! Vem vet om man lever när man är 65?
  Oj, nu blev det lite långt. Men det känns så skönt när någon tycker lika som jag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Vad fint du har det på hyllan:-))

  Jag förstår inte heller varför inte rätten till deltid finns. Utan skäl alltså.... mer än att man bara vill det. Många gånger har jag blivit riktigt irriterad på att det pratas om rätten till heltidsjobb men inget om de som vill gå deltid. Urk och fy!!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att jag tillbringar väldigt mycket tid på jobbet trots att jag arbetar deltid. Jag kommer lite senare än de andra på morgonen och går hem lite före, ungefär samma tider som barnen har, och med en väldigt aktiv familj så är det skönt att hinna med!

  Snyggt på hyllan!

  SvaraRadera
 5. Mysigt med små hustomtar. Fint på hyllan med glasburkarna och de ruffiga krukorna verkligen! Jag jobbar också halvtid den här terminen och har lediga onsdagar. Toppen tycker jag. veckan blir så där lagom lång. Kram på dig! Pia

  SvaraRadera
 6. Vad JAG tycker vet du ju redan!! SUCK!! Tur att vi i GGJ kan stötta varann i denna,ofta känslig,fråga!
  Ropen skalla DELTID åt alla (som vill o kan)
  Tack för igår! Mumsig semla,gott samtal o gosig liten "Sonja" ;)
  Kram Namnen

  SvaraRadera
 7. Såg du min kommentar under semlan?!

  SvaraRadera
 8. Håller helt med dig, jag skulle aldrig kunna tänka mig att jobba heltid nu. Deltid kan jag ta, för jag vill ge barnen så mycket mammatid som möjligt.
  Vad fint du har det på hyllan.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 9. Skulle rätten till deltidsarbete finnas undrar jag vem som skulle hjälpa arbetsgivarna att finansiera detta.

  Ex:
  Om ett företag sysselsätter 5 heltidsanställda och dessa skulle ha rätten att jobba deltid eller halvtid, skulle det betyda att arbetsgivaren måste ha 10 resp 7-8 anställda. Detta skulle innbära betydligt högre kostnader för arbetsgivaren, vem skall betala dessa kostnader åt honom/henne då.
  Men å andra sidan om den rättigheten fanns så skulle dessa kostnader innebära större risk för nedläggningar och konkurs och då är ju saken klar...ni får gå hemma på heltid och bli avlönade av staten, vilket innebär skatter etc etc höjs för att finansiera alla som vill att rätten till deltidsarbete skall finnas och jag har då rakt inte lust att vara med och finansiera denna rättighet, då är det bättre att man rättar mun efter matsäck och försöker leva på en lön...det går om man vill dessutom så måste det ju vara värt det för att slippa behöva jobba.

  SvaraRadera
 10. Alla som vill jobba deltid borde ha rätt till detta, det är dessutom bättre för dom flesta arbetsgivarna. Det är bara politiker av viss grupp som vill tvärtemot (avundsjuka). Dessutom är det mycket bättre för familjer med barn. Men det är bra för ensamstående att kunna få jobba heltid.
  Lycka till och fortsätt med ett bra liv som deltidsarbetande.
  pappsen

  SvaraRadera
 11. Hej Pappsen!

  Jag är varken politiker eller avundsjuk= socialdemokrat

  SvaraRadera
 12. Pappsen,
  Glömde säga att
  jag har inte något alls emot deltidsarbete, då har ju arbetsgivaren själv godkännt denna
  arbetstid,däremot anser jag inte att det skall vara en rättighet att jobba deltid.

  Jag är absolut inte avundsjuk...själv jobbar jag när jag vill, hur mycket jag vill men jag anser det inte vara min rättighet att arbeta så.

  Ha en fin dag
  själv har jag inte lust att göra något mer idag utan utnyttjar förmånen att vara ledig.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...