måndag 29 april 2013

Rött är sött!

Vi firade makens födelsedag sådär lite i efterskott nu i helgen, och som vanligt när jag frågade maken vilken tårta han skulle vilja ha till födelsedan, så svarade han Bananzatårta. Men se det fick han i fjol och man kan ju inte fjäska hur  mycket som helst.... Så i år tog jag ingen notis om hans önskan, utan gjorde en variant på Budapestbakelse istället.
 Så här gjorde jag den:
4 äggvitor
1,5 dl socker
75 g mandel
0.5 dl maizena
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
mandelspån
4 dl vispgrädde och ca 150 g hallon

Vispa äggvitorna kraftigt och häll i sockret försiktigt. Hacka hälften av mandeln och mal den andra halvan. Blanda ner mandeln och maizenan i äggvispet. Bred ut detta i en långpanna och strö på mandelspån. Grädda i 15 minuter i 175 grader.  Bred grädde på botten när den svalnat, strö hallon över och rulla ihop.


Det passade väldigt bra med hallon inuti, dels var det gott och så kan jag passa på att vara med i Månadens sötsak, som denna månad skall vara något som är rött! Kika gärna in till Theresias fina blogg Söta saker, om du som jag är en gottegris är det bloggen för dig =)
Söta saker

7 kommentarer:

  1. Mumsigt. Nä, man får inte skämma bort den andra halvan för mycket;)

    Kram Teres

    SvaraRadera
  2. Åh, vad sugen jag blir!! Så gott det ser ut! Älskar budapestbakelse, och denna verkar supergod. Kanske jag skulle våga prova att baka den..
    Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Man kan ju bli sugen för mindre. Ser urläcker ut. Skall testa ditt recept
    Ha det så gott

    SvaraRadera
  4. Mums, ser jättegod ut!
    Ha en fin kväll, kram Marie-Louise

    SvaraRadera
  5. Ser jättesmaskigt ut! Hembakat är alltid så gott!
    Jag börjar lite försiktigt minska ner mina rabatter eftersom vi planerar att flytta till Kalmartrakten om några år när yngsta sonen gått klart gymnasiet! Då hoppas vi ha möjlighet att ta ut pensionen lite tidigare och få ett skönare och lugnare liv närmare havet och i eget hus! Det är något jag verkligen ser fram emot för då ska jag ha en större trädgård och eftersom vi nu bor i ett hyresradhus ska jag i största möjliga mån återställa trädgården som den var när vi flyttade in här:)) Mycket av växterna ska jag ha med mig när vi flyttar också!
    Ha en trevlig Valborg!
    Kram Margot

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!