fredag 3 maj 2013

Det ljuva livet

 
Ja, jag fortsätter att tjata om hur ljuvligt det är i maj! Nu är tiden när man bara måste ta en sväng i trädgården när man kommer hem efter en dag på jobbet, för att kolla om nåt nytt har hänt. För nu händer det så mycket så det gäller att vara med. Och hur glad blir man inte då, när man ser såna här små röda pionskott!  Det här är Edens Perfume som blommade med en blomma i fjol, så det bådar gott med hela fem stycken röda fina små pluttar som sticker upp ur jorden...
 
Andra pioner, som står i soligare läge har kommit längre. Här är Do Tell med riktigt många fina skott. Notera att jag redan fått upp pionstöden, mycket tidigare än i fjol vilket gör arbetet enklare. Var så nöjd med mig själv häromdan =)

En rosenviva har tittat upp

...och se här, den här bondpionen blev jag mycket glad över att få återse. Den har levt en tynande tillvaro mitt i skräphörnan där vi slängt allsköns bråte...ush jag har haft så dåligt samvete för den stackarn. Sen fick den mellanlanda i komposten i fjol somras, när vi grusade upp framsidan. Och så fick den komma tilbaka till ursprungsplatsen i ny rabatt, och se här! Den var inte långsint i alla fall! Det återstår förstås att se om den blommar något i år...

Buskpionen är full med knoppar och liv i alla fall!

 

Bara lite besviken blev jag när jag såg denna narciss, som i år har bytt färg från korall/aprikos (se ovan) till traditionellt gul. Hm, hur gick det till...?

Men jaja, inte hänga läpp, utan ut i solen - tjoho nu kör vi vårskriket.....
VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!
 

8 kommentarer:

 1. Oj, oj Lykke trampade på tangentbordet. Så nu vet jag inte hur kommentaren blev.
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hur det gick till !? de har väl parat sig,fniss,nästa år blir de som vanligt igen,för "ändringen" hoppar över en generation.

  Du får tjata hur mkt du vill on den sköna maj månad, för jag är precis likadan som du. Man måste bara få ur sig sin känsla och denna tid är ljuvligare än ljuvligast.
  Härligt vad det knakar och växer på Gotland, vi ligger steget efter,
  de där kalla nätterna gör mig smått galen, men så har det alltid varit.

  Må så gott, njut på!
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 3. ja, nu kommer de på rad! Alla underbara, efterlängtade plantor! Så mycket vi väntat o längtat...Gäller bara att ta sig tid att SE dem o NJUTA av dem!
  kram Lena

  SvaraRadera
 4. Ja, visst har vi längtat efter denna ljuvliga månad. Maj är absolut den bästa, det tycker jag också.
  Det är första gången som jag är här inne hos dig. Trevlig blogg med många fina bilder och så söta katter du har! :-)
  ha det bra!
  Therese

  SvaraRadera
 5. Visst är maj helt enkelt underbar! Man är ute och donar så man är helt slut på kvällarna - så man sover extra gott. Man kan äta ute igen - vilket gör att matlagningen kan göras lite enklare, allt smakar ju så gott. Man kan gå en runda varje dag och glädjas åt hur växterna bara poppar upp ur jorden - och komma på att; "Javisst ja, en sån satt jag där....."
  Ja, det är en månad man ska njuta av och som gärna får gå riktigt sakta!! :-) :-) :-)

  SvaraRadera
 6. Härlig tid som sagt. Man stolterar som en tupp bland sina växter. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Jo nu är det den där tiden när man kan gå ut i trädgården o man ser förändringarna för var dag som går. Underbart. Jag håller fortfarande på med att rensa och hittar massor av fina grejer under all skit. Å ljuva maj. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt när det spirar av liv i landen. Så fina bilder du tar på dina blommor. Ha en bra dag. Kram Veronica.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...