Måste passa på att göra några rabarberpajer medan rabarbern är späd och fin. Visst går det bra att frysa, men härligast är ju att gå ut och hämta en bukett och slänga ihop en paj "bara så där".
...och det här receptet är verkligen "bara så där". Så enkelt!
Lägg skivad rabarber i en ugnssäker form. Strö över 1 msk potatismjöl och blanda runt. Fördela 1 dl socker, 1 dl mjöl och 1 dl havregryn över rabarbern. Riv över 50 g vit choklad. Täck allt med ca 75 g smör hyvlat med osthyvel. Grädda i ca 20 minuter 200°C.
Avnjut med vaniljsås eller lite glass.
Nu tar vi helg, och säger hejdå till sköna maj... i morgon är det sommar i almanackan!
Precis vad jag ska göra i eftm. en rabarber-paj.
SvaraRaderaMen jag utesluter chokladen, den vill jag ej ha i
Har skurit till färska rabarber de är som bäst nu
Ska även frysa ner de flesta.
Rolf är en riktig gotte-gubbe, så han önskar sig lite smasken till helgen, och jag har jobbhelg.
Ha de så skönt/ Eva
Åh så gott!
SvaraRaderaOch det där måste provas!
Tack för hälsningen hos mig!
Ha en fin fredag!
Kram Liza
Ahh, rabarberpaj! Tänk att jag har en stor rabarber i "min" nya trädgård! Nu är jag på banan igen efter mitt ofrivilliga uppehåll! Äntligen har jag fått min bredbandsinstallation:)
SvaraRaderaTack för dina såå gulliga kommentarer!
Kramar Eva-Mari
Det låter jättegott, ska genast gå ut och hämta lite rabarber och testa receptet! Ha en skön helg!
SvaraRaderaKram Margot
Jag är ju ingen större fantast av sötsaker och bakverk, men rabarberpaj hör till undantagen! Och din lät vansinnigt god - alldeles för god för mig tyvärr!!
SvaraRaderaTREVLIG HELG
Susie
Låter enkelt och supergott. Ha en skön Söndag! Kraam Pia
SvaraRadera