lördag 25 maj 2013

Tulpaner tulpaner

Nu blir det ett helt inlägg om tulpaner. Jag tänkte - mest för min egen skull - reda ut det här med vad jag har och vart... Ibland blir man nämligen lite förvirrad och etiketter försvinner...
 
Vi börjar i Bred- och långrabatten, där jag har några "Claudia", som jag satte 2010 så det här blir tredje våren de tittar upp.  

så gör också "China Town", i samma rabatt.

I Päronrabatten har jag dessa skönheter, de är mina favoriter, tycker färgen är fantastisk, jag blir så glad av dem! De heter "Violet Bird" och jag fick dem i present hösten 2009.

Något blekare och mycket mindre, men i samma rabatt  har jag dessa minisar, som heter "Little Beauty".

...samt "Global Desire", som dock har minskat i antal. Här har även funnits rosa tulpaner "Angelique", men dem ser jag inte till alls i år.

Här är "Page Polka" i Rondellen som kommer troget varje år. De har bytt färg från rosa till lila...
 
(så här såg de ut 2010)

Namnlösa i hundgårdsrabatten.

 I min nya rabatt - Silverpäronrabatten -  satte jag i höstas 25 stycken "Elegant Lady". Stämmer väl inte riktigt överens med bilden på etiketten, men de är rätt fina ändå.

Jag satte också de här, i min långrabatt på framsidan. Men nån etikett hittar jag inte, hur jag än letar...Vet inte om jag skickade efter dem från Odla i höstas eller om jag köpte dem från Linds...hm, tänk jag har för mig att det var en lite exklusivare sort som jag bara inte kunde motstå, och det kan väl stämma eftersom det bara var fem i paketet. Men jag kan ju inte påstå att jag tycker de ser så där värst märkvärdiga ut... Nån som vet vad det kan vara för sort?
 
De här vita "Purisima" har jag ganska många av, och i flera rabatter, de är tacksamma och återkommande.
 
Några jag saknar förutom" Angelique" är "Ballade" och de fransiga tulpanerna "Cummins", de verkar ha gett upp.

7 kommentarer:

 1. Otroligt vad många fina tulpaner du har, en del ser ut som rosor andra som pioner och ytterligare andra som de tulpaner de är.
  Ha en skön helg.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Å vilka fina bilder på superstiliga tulpaner, gillar din kolasås :) Ha en fin helg Karin

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka läckerbitar! Jag har inte en aning om vad mina tulpaner heter. Förutom "spring green". Den där "China town" var otroligt snygg. Konstigt med tulpaner som byter färg, undrar vad det beror på. /Anette

  SvaraRadera
 4. Det var många ståtliga tulpaner. Jag har också någon som bytt färg, men jag ligger i lä då det gäller till att ha så många olika sorter. Härligt glad blir man av dem! Ha en fortsatt skön lördag i solen! =)

  SvaraRadera
 5. Så många vackra tulpaner du har! Ballade har återkommit under många år hos mig men i år har de inte visat sig alls! Kul med tulpaner som återkommer!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Verkligen tjusiga. För min del kan jag inte ett enda namn på dem. Av nån konstig anledning, har våra tulpaner blivit gula, nästan allihop. När jag gjorde 3 nya rabatter gjorde jag en karta och skrev upp namnen, men sen har vissa sorter spridit sig, så nu stämmer inte kartan !!! Typiskt mig.
  Jag får nöja mig med att jag kan färgerna !!!
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilken otrolig prakt...helt underbar...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!