torsdag 9 maj 2013

To do-lista

Utesäsongen är alltså igång och det är dags att försöka samla ihop alla planer om vad man skall och vill göra. Vi har inte tänkt göra några stora projekt i år, utan istället försöka få klart de påbörjade projekten. Förra säsongen blev lite dyr med bland annat grusning av framsida, ny hundgård och klinkade trappor, så det passar bra med lågbudgetprojekt i år. Det är en hel del målning som skall göras...:
 • staketet samt trappräcket
 • resterande delen av grunden på huset (endast halva hanns med i höstas)
 • fönsterbläck och fönsterfoder skall målas vita (hälften av fönstrarna hanns med, nu är det de övre kvar)
 • några fönsterbrädor inomhus behöver bättras på
 • innertrappan (det började vi bara prata om för en tre-fyra år sen...)
 • källartrappan
Men sen har jag fått för mig att jag skall snickra ihop några grejor...:
 • dynlåda
 • altanbord
 • två blomlådor till köksfönstrarna
 • en bänk
Vi får se om jag får till det...

Här ser ni en del av det som skall målas, och så skall det läggas sten innanför grinden. Vid pilen utanför staketet har jag tänkt ha bänken (som jag antingen snickrar själv eller hittar på loppis, vi får se vad som kommer först...)

Men först skall
 • altanen oljas
 • trädgårdsmöblerna fram
Och det hade jag tänkt göra idag, men vädret ville något annat. Det regnar och åskan mullrar så det får nog bli inomhusmys istället. Växterna är i alla fall glada av regnet, det var bra torrt nu...

8 kommentarer:

 1. Äsch! Bra med to-do-listor men jag glömmer alltid läsa dom=)))). /Knatten

  SvaraRadera
 2. Jag har haft en innedag idag. Huset såg ut som ett bombnedslag och nu har jag i alla fall putsat några fönster och städat runt. Det är inte klart än, men jag vet ju att trädgården kommer att komma i första hand de närmaste månaderna. :)
  Jag tycker att du ska börja med dynlådan. Blir den bra kan du få blogga en utförlig beskrivning! Nu är jag ingen hejare med hammare och spik i och för sig, men en snygg och funktionell dynlåda behöver jag.

  SvaraRadera
 3. Jag skriver inga listor,för de slarvar jag bort eller glömmer vad jag lagt dem. Det får bli efter hand, vi tar en sak i taget heter det,
  men oftast är det flera saker samtidgt--- så är det hos oss, *fniss*
  Men i varjefall har potäterna kommit i jorden, vi har sått alla grönsaker o blommorna.
  Vi har haft kvalmigt åskväder idag, lite regnskurar utan åska,perfekt
  för naturen, det är torrt i jorden.
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera
 4. Jag skriver listorvarje dag. Det som inte blir av ena dagen kommer med på listan för nästa dag;) Imorn vill jag hinna massor. Gödsla rosor,så slingerkrasse, fröså Squasch, ta upp Tomater och Chili till växthuset...hmm hur många timmar har dygnet ;)).Önskar dig en trevlig kväll/fia.

  SvaraRadera
 5. Skulle med behöva göra en sådan lista men har inte orkat ännu,,men din var lite kul,,snickra lät roligt, jag vill ha balkonglådor det går jag och grunnar på om jag kan skruva ihop,,är alltid spännande.

  ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 6. Oj, det var många projekt på en gång! Glöm inte njuta lite också men det gör du säkert! Angående tuvrören håller de sig till sin tuva men randgräset däremot, det sticker iväg!

  kram louise

  SvaraRadera
 7. Oj! Sitter fortfarande och förundras över början av texten "Vi ska inte göra...."...hihi...haha...Det verkar bli en "lätt" sommar ;-))

  Vårsolskram / Therése

  SvaraRadera
 8. Ja du, dom tar aldrig slut dom där "måstena"! Tänk om man bara fick göra det roliga i trädgården, men först ska man alltid göra något viktigt som inte är nått kul alls. Fast jag har börjat med att jag gör ett par tråkiga saker, som att först klippa gräset sen sätta upp kycklingnät så att Santos inte kan springa på gräset vi ska strolla. Sen strollar jag och håller tummarna att vi ska bli av med både mossa och maskrosor. Sen ägnar jag mig åt det roligaste som finns, plantera nya växter!
  Igår var vi hos vänner i Stenkumla som förra året hade lagt ner ett par tusen på strollermedlet som är både gödning och ett medel mot mossa och ogräs - men wow, vilken gräsmatta dom har i år. Bara gräs och dessutom frodigt sådant! Och deras såg ut som vår tidigare!! Alltså funkar det.....

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...