fredag 12 september 2014

Premiär!

Premiär för Blommig fredag idag! Och temat är passande nog Premiär!

Något som var premiär för mig i sommar, var odlande av ätbara grödor. Och det var en trevlig bekantskap, eller hur man nu skall uttrycka det. Jag började i liten skala med bara isbergssallad, ruccola och persilja. Och det kändes riktigt lyxigt att mitt i matlagningen gå ut till köksträdgården och plocka några salladsblad till dagens sallad. Det här kommer jag att fortsätta med, och till nästa år blir det kanske nån pallkrage till, vi får väl se!




Nu måste jag gå in och kika på vad de andra har hittat på, på dagens tema! 
Trevlig helg! 

19 kommentarer:

  1. Vilken trevlig premiär! Underbart att skörda egenodlat.
    Det blir säkert mer nästa år! ;)
    Trevlig fredag!

    SvaraRadera
  2. Odlar i liten skala här, det är väldigt trevligt att kunna plocka sallad och annat.
    Ha det gott!
    /Katarina

    SvaraRadera
  3. Lyxigt med egenodlat!
    Ha en fin helg
    Kram Maria

    SvaraRadera
  4. Det ser riktig vellykket ut! Veldig bra å kunne høste av egen avling :-)

    SvaraRadera
  5. Mmm, det är något speciellt med att skörda eget :-)
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  6. det var väl en toppenbra premiär för man känner sig så rik när man för skörda det man själv odlat!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Härligt med ätbart. Vi valde lite samma tema du och jag.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Deilig å høste egenprodusert!

    SvaraRadera
  9. Så härligt med egenodlat.....=)

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  10. Kul att du vill odla mer ätbart, det gör allt fler och borde allt fler göra för att upptäcka skillnade mot köpe-grönsaker! ;) Har man en gång smakat egenodlat är det svårt att backa, eller hur! Ha en fin premiär-helg! :) Mia

    SvaraRadera
  11. Härligt är det med egenodlat Det är första året för mig med i större skala, innan hade jag bara kryddväxter.Lycka till i fortsättningen med grönsakerna. det ärkul
    Ha en fin dag
    Kram Meta

    SvaraRadera
  12. Det ger mersmak att odla egna grönsaker! Det är en härlig känsla att bara kunna gå ut och plocka:-)

    SvaraRadera
  13. Jamen visst är det lycka att få plocka in det ätbara direkt från trädgården! Och inget är godare heller. :)

    SvaraRadera
  14. Härligt med NÄRodlat! Själv kom jag bara till att fixa stommen till mitt blivande köksland. Kanske nästa år. Härliga höst gräs by the way i tidigare inlägg. Bra tips. kram *piah*

    SvaraRadera
  15. Har oxå odlat ätbart iår.Sallad,sockerärtor (som barnbarnet satte),persilja både slät -o krusbladig,rädisor.Nästa år blir det fler pallkragar,för mej oxå.
    Var inne o kikade på dina tidigare inlägg,så mycket vackra gräs du har,blir lite avis.

    Ha det gott.
    Kram Marianne

    SvaraRadera
  16. Såklart man måste odla lite grönsaker oxå!
    Odlar det mest i pallkragar och bäst tycker att bäst.. det blir västeråsgurkan som sen läggs in och äts hela vintern :)
    Och kanske rödbetorna!

    Du kommer nog få fler pallkragar framåt!

    Kram

    SvaraRadera
  17. Bra jobbat! Har också försökt att vara lite mera "nyttig" detta år.
    Har lyckats sådär. :)

    Trevlig Helg! Hälsningar Ewa :)

    SvaraRadera
  18. Bra premiär! Det är lyx att kunna äta sina egna grönsaker :)

    SvaraRadera
  19. Fina röda pallkragar! Mina är målade med ungefär samma kulör, och den passar så väl in i trädgården, oavsett vilka växter och blommor som finns runtomkring.
    Hoppas att du får njuta av grönsakerna länge till och in i nästa säsong!
    Kram
    Elin

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!