söndag 2 november 2014

Novemberfika

Burr, idag är det blåsigt och regnigt, typiskt novemberväder skulle jag säga, vad passar bättre än att kura inne med en god kaka till kaffet...? Den här kakan smaskade vi på igår, idag vet jag inte vad det blir ännu... Dagen ligger ännu oskriven framför mig, skönt med såna dagar tycker jag!


Har ni ätit och tycker om katrinplommonsufflé, så gillar ni den här kakan också. Här kommer receptet om någon vill prova: 
Katrinplommonkaka
2 ägg
2,5 dl mjölk
0,5 dl socker
200 gram katrinplommon
0,5 dl sötmandel
Vispa ihop ägg och mjölk, blanda sen i socker, katrinplommon som är skuren i bitar och hackad mandel. Häll smeten i smord form och grädda i en halvtimme i 175 grader. Servera gärna med en klick lättvispad grädde. 

Det är inte bara vi tvåbenta som är gottegrisar i vår familj, som vanligt när vi sätter oss till bord, så kommer den här lille killen och håller oss sällskap. Har man tur kan det ju vankas en klick grädde...

5 kommentarer:

  1. Kakan såg väldigt smaskig ut, men som vanligt får jag stå över. Fast jag har gjort en äppelkaka till Rolle (hans favorit -sockerkaka med äpplen och kanel) som han äter med vanlig mjölk till. Han har sina idéer gubben min...
    Läste tillbaka och såg vilken underbar tackbukett du fått. Såna gäster ska man vara rädd om!
    KRAM
    Susie

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Här har vi jättefint väder idag och 15 grader varmt. Fikat som intogs nu precis bestod av gårkvällens rester av en cheesecake.

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det låter som en kaka i min smak. Ska skiva ut receptet. Klart kisse ska ha en klick grädde också.
    Här kommer alltid den ene när det smäller i popcorngrytan. Sitter prydligt och väntar. Sen räknar jag upp tio popcorn och han vet att det är ransonen även om vi äter på våra.
    Katter är sköna djur:-)
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
  4. hmmm, das sieht lecker aus!!! danke für die tollen bilder und inspirationen, eine schöne woche wünscht angie aus deutschland

    SvaraRadera
  5. Så mysigt det ser ut! :-) Ser att ni också matchat katten med inredningen, ha ha... Vi tänkte inte på det förrän vi fick hem honom och han satte sig på golvet i tv-rummet - det var ju nästan lika färg på tapeten och pälsbollen.. ;-) Har vi slumpmässigt köpt klösbrädor och sånt för att matcha tv-rummet, och sedan kommit på att ''ja, just ja.. katten syns ju knappt''.. ;-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!