måndag 15 februari 2016

Långfrukost

Ja, nu är det visserligen måndag, men gårdagens frukost såg ut så här...:

Vi är lite dåliga på att äta frukost tillsammans, vi har ju lite olika tider när vi tar oss upp ur sängen, om man säger så... Men i går morse bestämde vi att vi skulle äta tillsammans, så det blev en långfrukost/sen frukost (klockan 11.00...)  med mina tjejer. Jag bakade scones, dagen till ära blev de hjärtformade ;) 
Söta hjärtan fick de också, samt varsitt litet paket, det blev uppskattat. 


Frukostservicen är Blå Eld från Rörstrand. arvegods från svärmor, som jag är mycket glad över att vi har.
mmm, det var gott och mysigt. Men som sagt, nu är det måndag, och ny vecka. Bara att bita ihop och köra på ;) Snart är det helg igen! 

12 kommentarer:

 1. Så härligt :) Fint porslin och så fina bilder.

  SvaraRadera
 2. Så mysigt! Det där kan jag sakna lite nu när mina barn är utflugna. Tur att jag och mannen har varann i alla fall! Så fina scones och kul med servisen som du ärvt.
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 3. Vilken mysig frukost. Så goda scones du bakat, det måste jag göra snart. Snygg servis.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Visst är det måndag, en av mina favoritdagar faktiskt! För i tiden så jobbade jag på apotek och då jobbade man ju jour, alltså lördagar och söndagar en gång i månaden. Istället så hade jag alltid halva onsdagarna ledigt samt var ALLTID ledig på måndagar. Då åkte man in till city och sprang runt i affärer och var på mysiga fik till lunch så förtjusningen över måndagar sitter i!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Ser jättemysigt ut. Scones har vi inte haft i huset sen dottern flyttade! Men så gott det var! Kanske man ska försöka sig på att baka några själv...?
  Fin servis!
  ha en fin vecka1 (här var det vitt på marken i morse!)
  Lena

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att det inte bara är vi som inte äter frukost på ett disciplinerat sätt. Jag vet inte ens om det skulle vara särskilt lämpligt att vi åt tillsammans, och det beror helt på mig. Jag är inte talbar innan 11:30, det har jag aldrig varit och nu är det ingen idé att försöka ändra på mig - jag har börjat vänja mig!
  Väldigt vacker servis! Klassiker!
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Vilken mysig vändagsfrukost! Scones brukade jag och min syster baka när vi var yngre (sådär 20-25 år sen). Minns hur goda de var! Man kunde knappt vänta tills de kom ur ugnen. Kanske man borde röra ihop en sats?! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 8. Så mysigt att äta tillsammans! Vilka vackra blommor! ♥

  SvaraRadera
 9. Dina hjärte-scones ser fina och goda ut, du är duktig på att baka, det ser jag ofta. Tyvärr inte jag ! Men jag äter gärna eller provsmakar gärna något nytt.
  En frukost tillsammans med mannen en vardag hemma, blir inte lätt.
  Han är 'lärkan' (tidigt uppe) jag är nattugglan (trött på morgonen), men nu som pensionär passar det mig perfekt, kan sova längre och vara uppe längre.
  Det gör mig inget och inte honom heller, vi är som vi är . . . .
  Men på semestrarna blir det lite annat, han går upp gör frukost och jag går upp till ett färdig dukat frukostbord på balkongen som heter'duga'.
  Sen sitter vi länge och njuter, det är riktig låång frukost och trevligt.
  Men det händer inte så ofta.
  Så jag förstår dig precis hur det är. Men vi har inte heller sådant fint porslin som du, blå eld från Rörstrand är jätte fint.
  Hjärtekram/ Eva

  SvaraRadera
 10. Vilken viktig mysfrukost! Hjärtbröden ser så goda ut och att dricka ur Blå eld kan ju göra vem som helst grön av avund:) Vilken god smak din svärmor hade.

  Ha en bra dag.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 11. Så härligt med långfrukost! Det var uppskattat, förstår jag.

  Jag har exakt likadana assietter som du. Mina har jag ärvt av mormor. Jag har en karott till också. Men ingen tekanna, och den var ju galet läcker! Jag förstår att du uppskattar denna servis. Muggarna är ju också så snygga och goda att dricka ur, misstänker jag.

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...