Måndag och ny månad, och jag startar med lite vardagslyx. För mig är det vardagslyx att det alltid finns hemgjord musli hemma. Jag har nog haft den på bloggen förut, men om det är någon som undrar hur jag gör, så kommer receptet igen. Allt är ca, man kan lägga till och dra ifrån, ta vilka flingor och nötter som man vill. Men så här gör jag oftast, och jag kan nog göra det i sömnen nästan, för som sagt, det här vill jag att det alltid skall finnas hemma.
5 dl rågflingor
3 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
200 g grovhackade sötmandel/hasselnötter
1 dl kokos
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
Ta sedan fram en skål, häll i fil och musli, ät och njut!
Det här äter jag, inte varje dag, men säkert varannan. Jag är lite av periodare, ett tag åt jag smoothie till men det som gäller nu är vanlig hederlig 3% fil. utan tillsats av någon smak, det räcker så gott med smaken från muslin.
Hemmagjord musli är det godaste och man kan ju variera den i oändlighet. Just nu är jag såld på hasselnötter och torkade tranbär...
SvaraRaderaJapp, måndag igen! Dags att ta tag i dagen och veckan!
Kram från Titti
Sen du visade receptet för länge sen så har jag gjort min egen musli på ditt sätt och jag äter den med fil varje morgon! Ibland är jag lat och köper en påse men ångrar mig alltid! Tack än en gång för dina bra recept.
SvaraRaderaHa en fin måndag!
Kramar från Eva-Mari
Jaa, russinen ska i efter. Tror du jag gjorde så första gången, nej, in i ugnen med dom också. Som kom ut som små svarta stenhårda saker, såg ut som sånt singel man har på grusgångar fast svart! Men jag har lärt mig! Och det är ju så gott!
SvaraRaderaHej svejs
Vilket gott recept, har aldrig provat att göra egen müsli.
SvaraRaderaKram Maria
Verkligen en vardagslyx som heter duga, men helst utan kokos för min del.
SvaraRaderaSen får jag vara försiktig med linfröna, de sätter sprätt på min mage.
Äter gärna detta som snacks framför Tv:n istället för chips en lördagskväll.
Då kallar jag det för helglyx, hi hi . . .
Men annars är jag egentligen ingen müsli 'ätare' . . .
Må gott gör man säkert av det, så må väl Gunilla.
Kram/ Eva
Har ännu inte fått "tummen ur" för att göra min egna musli men ditt inlägg gör mig sugen :)
SvaraRaderaNej, här är en till som inte är någon musliätare precis. Tror jag lyckats äta det bara 2-3 gånger i hela mitt liv. Men fil är gott, med flingor eller med hårt bröd krossat i.
SvaraRaderaKRAM
Susie
Åh, så god din musli ser ut. Jag har också gjort egen ett par gånger men nu var det ett tag sedan. Jag är också frukostperiodare och kör en sorts frukost till jag blir less. Just nu är det kvarg och hallon eller blåbär samt lite krossade valnötter som gäller. Ska nog sno ihop en plåt musli igen, kanske testar ditt recept. Tack för inspirationen. Ha det bra/Hälsningar Eva-Lotta
SvaraRaderaGott! jag äter ju inte rågflingor men resten kan jag nog tänka mig. Kraaam Pia
SvaraRaderaLustigt, men jag gjorde samma slags musli igår också utan att jag sett ditt recept. Fast jag har i kanel och torkad frukt och bär vad jag har hemma . Russin och frukt tar jag i sist. Igår blev det dadlar tranbär ,aronia och stora gröna russin. Ibland sötar jag med nyponsoppspulver också.
SvaraRaderaKram luna
Hemmagjord müsli är ju så gott! Jag är lite periodare jag också, ibland varje dag och ibland något annat till frukost. Gott är det alltid!
SvaraRaderaHa det gott!
Kram, Ann
Jag gillar inte köpemüsli, men tacka vet jag hemmafixad! Det är gott det! Hemma går den åt lite för fort ibland när barnen äter den som snacks... Men det är säkert inte mer onyttigt än mycket annat... ;)
SvaraRaderaKram Kristina
Ibland känns det inte som att jag gör annat än granola. Mina aktiva och växande barn äter oss ur huset snart... :) Köper färdiga flingor mellan varven också även om jag själv föredrar den egna granolan. Senast lyxade jag till det med saffran!
SvaraRadera