onsdag 19 oktober 2016

Nu får vi vattna igen!


Tjoho, nu får vi äntligen vattna i våra trädgårdar igen! Så nu skall här fram med vattenspridaren... ;)

Här i Visby har vi alltså haft bevattningsförbud sedan den 1 juni, om ni nu skulle ha missat det. Jag har ju om inte annat nämnt det ett antal gånger på bloggen, eftersom det påverkar en trädgårdsintresserad ganska mycket.... Men nu så, från den 12 oktober är det alltså ok igen. Men nej, jag skall inte vattna ute i min trädgård, känns liksom lite försent... Däremot passar det bra för oss att byta ut vattnet i badtunnan nu, så det skall vi göra.

Idag ledig dag, just hemkommen från frissan. Resten av dagen är oplanerad, skönt! Kanske skulle höststäda lite i trädgården, har en del att ta hand om.... Fast det är lite fuktigt i luften, så det får kanske vänta till helgen. Det blir nog lite pyssel inne i stället. 
Önskar er en skön onsdag! 

5 kommentarer:

 1. Pyssel ute och inne... det finns ju alltid saker att göra, eller hur? Skönt att ni kan vattna igen! Dock lite mindre välbehövligt nu än i somras kan jag tro.
  Ha det gott!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 2. Jag har förstått att ni haft en otroligt torr sommar i år. Skönt på sitt sätt, men inte för trädgårdarna.
  Det är torrt här nere i Spanien också, som vanligt, men här bevattnas varken man har vatten eller inte!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Här i Eksta, Klintehamn har vi haft bevattningsförbud sen 1 april!
  Som tur är har vi ju egen brunn, men det vattnet räckte inte till allt i år. Grundvattnet står nämligen alldeles för lågt. Och nu är det inte längre läge att vattna, vi har börjat få regn. Kom hela 3 mm i förrgår och så 1 mm igår!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Ja då är det bara att ut med vattenslangen då hi hi! Nä nu ösregnar det varje dag istället...jag har också massor att ta tag i ute men väntar ihärdigt på en solig dag, inte kul att vara ute just nu. Jag samlar dammtussar inomhus istället :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Jag har för mig att du skrev i ett inlägg i april att ni fått bevattningsförbud redan då . . .
  Det behövs otroligt mycket regn för att fylla reserverna m.m. grundvattnet är inte på låååånga vägar okej än. Så jag är glad för vartenda droppe som faller.
  Inget växer längre direkt i naturen nu, men blöta behövs ändå,
  och nu vattnar 'vår herre' åt oss.
  Så skönt att ha oplanerade dagar, som pensionär har jag många sådana men en oplanerad dag kan helt plötsligt bli 'fulltecknad', hi hi . . .
  Njut och må väl/ Eva

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...