onsdag 12 oktober 2016

Vårt sovrum

...är klart sedan en tid, men det skall vara ljust så man kan fota också. I alla fall, jag fick ju ett ryck och målade sovrummet en helg i september, när mannen var borta. Hade ju i och för sig haft det i bakhuvudet sedan en tid, och när vi var på fastlandet i augusti hittade jag ett fint påslakan på Ikea, som jag tänkte, att om jag någon gång målar om sovrummet i blått, så skulle ju dessa passa alldeles utmärkt! Så jag visste ju att de låg där i linneskåpet och bara väntade.... så det var nog det som gjorde att jag fick tummarna ur... 
Vi börjar med en före-bild, hittade en bild jag tog för några år sen. 
Och så efter, i samma vinkel. 
Påslakanet Stenöga från Ikea som alltså fick bestämma färg...och så Harry då, som smälter in fint med grå päls och blå ögon;) 
Lampa Ranarp, också från Ikea
Vi har har inte haft sängbord förut, men det var jag sugen på nu, hittade dessa på Åhlens. 
Byrån fick flytta till andra väggen, visserligen lite trång passage men det funkar. 

Har beställt en förstoring på ett foto jag tagit, och haft på bloggen förut, från Gnisvärds strand
Det ena leder till det andra... När mannen kom hem från fjällen, så frågade jag lite snällt om han kunde tänka sig att göra en ny sänggavel.. och se det kunde han! Det var inget fel på den gamla, men omväxling förnöjer ju! Nu blev det en med liggande panel istället för stående pärlspont, vilket jag tycker ger ett lite modernare intryck. Sen blev det nytt överkast också, från Mio, och en matta från Rusta. Och så fick jag en fin spegel när jag fyllde år, som också passade bra in här! Jag är så nöjd med vårt nya sovrum, tycker det känns fräscht med den blå tonen. 

5 kommentarer:

 1. Snyggt! Riktigt snyggt...ja tänk vad ett påslakan kan göra :) Jag har också donat lite i sovrummet, nu har vi världens minsta sovrum med snedvägg också så det får bli enkla omändringar, som nya påslakan hi hi och nya lampor, det räcker!
  Varm höstkram från Titti

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, det ser väldans fräscht och snyggt ut! Fast det var ju snyggt tidigare också..... Men, men - ombyte förnöjer. Man (alltså gubben min) kanske skulle sätta igång att förnya vårt. Fast jag ska inte härja med honom, han håller just nu på att byta socklar i köket och har bara en enda liten bit kvar. Vilken skillnad det blev!
  Men hur kunde ni vara utan sängbord? Vi har varsitt och dom är överfulla med grejor, både ovanpå och inuti. Det är minst en 2-3 böcker, väckarklockor, radio, pennor (för korsordslösning), eventuell aktuell medicin (just nu ingen) - det här är alltså ovanpå, vad vi har inuti ska vi inte tala om! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Verkligen vilsamt! Mycket snygg sänggavel!

  Må gott.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Så snyggt! Jättefint och lugnt och skönt som ett sovrum ska vara. Missens blåa ögon matchar perfekt också, så söt!
  Trevlig helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera
 5. Ombyte förnöjer, gillar den blå kulören som du har valt. Funderar på att ha blått i tv-rummet (gamla köket), vi får se hur det blir. Och klart att du ska ha en färg som matchar Harrys ögon! :)
  Trevlig helg!
  Kram Kristina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...