lördag 1 oktober 2016

Färgerna börjar skifta

Sköna september är över, och vi hälsar oktober välkommen! 
Färgerna börjar skifta i naturen, men eftersom jag är alldeles för trött för en skogsrunda gick jag bara ut i trädgården och tog ett foto på min lönn, som börjar göra skäl för sitt namn nu,  Acer Rubrum Rödlönn (som jag planterade för två år sen).


Egentligen skulle det varit en perfekt dag för trädgårdsgöromål, men jag var uppe i ottan, för att stå i ett skolmatskök och servera frukost till typ 600 gymnaster i morse. Efter det tog visst min energi - och min onda fot - slut, så det fick bli soffan resten av dagen. Men hur som helst, vackert är det nu - och jag blir mer och mer glad åt den här årstiden! Älska hösten! 

7 kommentarer:

 1. Att fota sin egen lönn är väl inte så illa. Det börjar verkligen ändra färg ute nu. Fort har det gått också, från grönt till färgrikt på en vecka.

  Ha en fortsatt skön helg!
  Karin

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det vackert, bedövande vackert...jag älskar den här tiden, färgerna, stillheten och naturen. Men sen kommer ju trista november som är mindre vacker ha ha...bäst att njuta nu!
  Höstkram från Titti

  SvaraRadera
 3. Så vacker lönn! Ser verkligen höstlikt ut.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 4. Idag känns det riktigt höstlikt här, det regnar småspik och är bara 14 grader.. Det börjar så smått skifta i färg men jag tyckte att det hade kommit längre hos er, vi förvånades lite över att träden redan skiftade i färg där! Du verkade ha det gott på alla sätt på er roadtrip :) Mycket fika blev det för vår del på Gotland, jag har nog aldrig ätit så många goda baguetter (och en kaka bakefter förståss) som under de dagarna "hahaha"
  Ha en fortsatt skön söndag / Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt vackert bladverk på din rönn! Jag har en liten rönn i en gammal tvätttunna som jag funderar på att plantera ut på riktigt innan frosten. Vi får väl se om jag hinner.
  Så roligt att läsa om din "road trip" neråt mina krokar av landet! Fina bilder. Trist att du har ont i foten, - hoppas det går över snart.
  Må så gott i veckan som kommer!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. En underbar bild från trädgården på din lönn och garaget eller planket! Så tjusigt!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Lönnlöv på hösten, finns det något vackrare!?
  Jag hann med en tur i skogen idag i solen och det var så fint och lugnt. Alldeles underbart!
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...