tisdag 4 oktober 2016

På kanelen...

...är  jag inte, däremot så är det Kanelbullens dag, och det måste ju firas med en härligt god kaneldoftande skapelse till kaffet!


 
mmm... mina tips för godare bullar är; 
  • Använd äkta smör, inte margarin!
  • Smöret skall vara rumsvarmt, alltså inte smält. 
  • Ha ett ägg i degen.
  • Ha inte för mycket mjöl, hellre lite kladdig deg så blir bullen inte torr.  
  • Gör snurror/knutor istället för traditionella rullar - ja, de blir faktiskt godare! 
  • Lite mjöl i fyllningen gör att den inte flyter ut lika lätt.
  • Pensla gärna bullen med lite sockerlag (1,5 dl vatten och 1 dl socker som har fått ett uppkok) direkt efter att bullen kommer ut ur ugnen, det gör att bullen behåller saftigheten. 
  • Bullar skall ätas färska. De som inte ätes upp samma dag som de bakas, skall frysas ner relativt fort efter att de har svalnat, så behåller de färskheten.

Må gott! 

1 kommentar:

  1. Såklart du ska vara på kanelen en dag som denna, hihi! Gott med superfärska bullar. Jag bakar inte ofta numera, men smör, det använder jag alltid.

    Ha en fin kanelfylld dag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!