måndag 15 maj 2017

Filmjölksbröd

Jag börjar veckan med att tipsa om ett gott bröd, något jag brukar baka när vi har soppa, för då vill vi ha bröd till. Har haft det i min receptpärm sedan ungdomens dagar... 😎och receptet kommer från min dåvarande pojkväns mormor, och i min receptpärm heter det Mormors bröd, men det är väl egentligen filmjölksbröd om man skall vara petnoga. Så här gör man:

4 dl fil
2 dl sirap
2 msk lingonsylt
2 msk apelsinmarmelad
2 tsk bikarbonat
9 dl rågsikt

Blanda ihop allt, lägg smeten i en avlång form. Grädda i ca 50-60 minuter i 175 grader.

Det här är grundreceptet, men jag brukar variera mig lite. Det går ju att ha vilket mjöl man vill, och man kan med fördel putta i lite mer nyttigt mjöl och fröer med, tala inte om det för barnen bara...😆
Gott till soppa som sagt! 

2 kommentarer:

  1. Mmmm! Jag tror jag har det receptet jag med i gömmorna. Regnet blev fjuttigt kan jag säga och jag skulle gärna dela det med dig om jag kunde. Väldigt torrt här också. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Känner igen receptet! Det är ju ett jättegott bröd som jag nästan glömt bort. Ska nog baka lite snart!
    Ha det gott!
    Kram, Ann

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!