fredag 2 februari 2018

Avdelningen lättskötta växter

Som sagt, lättskötta krukväxter skall det vara hemma hos mig. Sådana som tål att torka ut framförallt, eftersom jag inte är den som springer och duttar med vattenkannan, utan jag kör ett race, och då får alla, vare sig de vill eller inte... Nja, nu överdriver jag väl lite, några får faktiskt lite oftare och några klarar sig även om de får vatten ännu mer sällan.
Som den här till exempel, den gillar att torka ut, tummen upp för den alltså!  Crassula ovata, eller Paradisträd. Kallas tydligen även för Money Tree och skall göra en rik (har jag dock inte märkt något av ännu...!) 
Ännu en Crassula, tror en heter Coral i sortnamn. Den är nyköpt och den ser ju faktiskt lite koralliknande ut, så den passade ju bra här i badrummet. Vill också torka ut och stå soligt vilket är bra här i ett söderfönster.
Här på övervåningen vattnar jag om möjligt ännu mera sällan, därför passar kaktusar perfekt. Här har vi dessutom också flera fönster som ligger åt söder och väster, vilket gör att de måste tåla stark sol också. Kaktus perfekt alltså! 

Fler lättskötta växter, förutom kaktusen en Aloe Vera och en Svärmorstunga, båda vill torka ut! Även om jag sa att jag även kunde ta död på svärmorstungor så skall det ju mycket till... Jag hade i många år stora fina exemplar, som faktiskt även blommade flera gånger, ja nu blev ni imponerade va!? 😆. Men till slut blev även de fula och fick gå hädan, så detta är ett nytt exemplar. 
Ute snöar det så nu blir det innemys, skall bara först en sväng till sjukgymnasten, för min onda axel och arm. Men sen blir det nog soffläge och några avsnitt av Grey`s Anatomy, som jag ser tillsammans med mina tjejer. En dramaserie i sjukhusmiljö i typ 14 säsonger för er som inte vet. Egentligen inte min typ av program eftersom jag inte tål att se blod, men tjejerna gjorde ju inget annat än att titta på det så jag insåg att skall jag umgås med dem får jag också börja se - vad gör man inte - och den visade sig vara rätt bra, fast ibland får jag allt hålla kudden framför ansiktet... 

5 kommentarer:

 1. Fina växter och krukor du har. Svärmors tunga har jag slängt ut hur många som helst när gubben och jag flyttade ihop. Ingen favorit som du märker, haha.
  Ha en fin helg.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 2. Jag har ett gäng med tåliga växter jag också. Vad fint att ha en sån där coral i en fyrkantig korg. Mycket snyggt! Trevlig helg! Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Gillar mer o mer det där lättskötta! Grönt men enkelt om man säger så...
  Snöar här i södern ikväll också men lär säkert regna bort i morgon igen!
  Varm kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Här har det snöat oxå och tydligen kommer det ligga kvar för det ska bli kallt ett tag framöver. Jag är hellre utan...

  Men jag blir inspirerad av dina inlägg om lätta inomhusväxter... En vacker dag kanske mitt hem inne är grönskande. Även fast jag hela tiden pratar med mannen om hur fina sidenväxter som finns nuförtiden ;)

  Veronica

  SvaraRadera
 5. Lättskött ska det vara och just nu finns det ju så många lite nya lättskötta växter att välja mellan. Fint med terrakottakrukorna till dessa växter!
  Här ska snart mina pelargoner få komma in från garaget och då sätter de en rasande fart direkt. Det är kul att se att det finns liv i de gamla, trista plantorna!
  Ha en fin helg!
  Kram, Ann

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...