torsdag 19 juli 2018

Boktips

Under min semester har jag lyssnat på böcker. Normalt gillar jag att bläddra i en bok av papper, men som omväxling mot alla poddar och annat jag har i lurarna när jag går mina promenader, så tecknade jag mig för en gratismånad och har lyssnat igenom ett antal böcker nu under min semestermånad. Hann precis lyssna klart på sista boken sista semesterdagen, innan gratismånaden tog slut... lite fräckt kanske, men ibland får man väl vara det med...😏

De här fyra kan jag rekommendera, om man som jag gillar livsskildringar, memoarer eller verklighetsbaserade böcker: 

Bakom gallret av Maude Julien. Maude växte upp med en psykiskt sjuk pappa, som avlat henne för ett särskilt ändamål, att bli en supermänniska, och hela hennes barndom präglas av hur hans uppfostringsmetoder skall få henne dit. 

Såld av Vera Efron. Hemsk och skrämmande, sann berättelse om en rysk flicka som blir offer för trafficking.  

En mors bekännelser av Kelly Rimmer är baserad på verkliga händelser, en parallellskriven roman om en kvinna som blir misshandlad av sin man, historien vävs fram ur två olika kvinnors perspektiv, hustrun och mamman till mannen. 

Ditt liv och mitt av Maj-Gull Axelsson (Författaren till Jag heter inte Miriam som jag också för övrigt kan rekommendera) är en välskriven skönlitterär roman om Märit och pendlar mellan nutid och hennes ungdomstid på 50-och 60-talet, då hennes förståndshandikappade bror hamnar på anstalten Vipeholm, som ju faktiskt har funnits och antagligen har det gått till så som beskrivs i boken. 

Den femte boken - Sonjas sista vilja av Åsa Hellberg - gav jag 3 timmar, sen gav jag upp, den var inte min "cup of tea", lite för banal och overklig. Eller så var jag helt enkelt inte upplagd för några söta och glada historier, inser jag nu när jag går igenom vad böckerna jag gillade handlade om...

Nu skall jag istället lyssna ifatt på Sommar i P1, som har fått stå tillbaka. Men först skall jag jobba...

1 kommentar:

  1. Tack för boktipsen, så bra att få recensioner på några av alla böcker som formligen väller över oss. "Ditt liv och mitt" väntar jag på, lång kö på den... jag lånar flitigt på bibblan, är en av dem som håller vårt bibliotek levande!

    Må gott i värmen.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!