fredag 7 augusti 2020

Ledig igen

Nu har jag jobbat i tre och en halv vecka efter min semester, så nu har jag en vecka ledigt igen. Eller två halva veckor rättare sagt, jag jobbade måndag och tisdag i den här veckan och börjar igen nästa torsdag. Två kortveckor alltså! 

Vecka 32 brukar det normalt vara Medeltidsvecka men det är ju som bekant inget som är normalt i år... Jag är väl ingen hängiven medeltidsfantast, men minst en sväng på medeltidsmarknaden brukar det i alla fall bli. 

Här brukar det vara fullt med marknadsstånd, liv och rörelse, folk och ljud och dofter. Men nu är det tämligen ödsligt...


Nej, här fanns inget att se... 
Om man inte går in i Botaniska trädgården förstås, här finns alltid en massa fint att se! 

Visbyrosen blommar fantastiskt fint nu! 



Och deras sommarplantering är ju en fröjd för ögat! 


Här på andra sidan muren ligger alltså  trädgården som jag var på konsert i, i  söndags (se förra inlägget).

I onsdags hade vi kaffekalas här för min "minsting" som fyllde 17 år (!). Jordgubbssäsongen är ju längre numer, så nu kan hon få jordgubbstårta när hon fyller år, och det ville hon ha. Corona-anpassat kalas med halva gänget på eftermiddagen och halva på kvällen. Eller, det var väl mest för att vissa jobbar och bara kan komma på kvällstid, medan andra har semester. Men det passade ju bra av utrymmesskäl också, jag bor ju inte riktigt lika stort som förut... 

2 kommentarer:

  1. Så skönt med semester igen och nu när det blivit en riktig period med sommar också. Det ser verkligen tomt ut och skylten säger ju det mesta. Men blommor, dom bryr sig inte om Corona. Vilka ljuvliga bilder du bjuder på från Botaniska. Visbyrosen är fantastisk och älskar man blått (som jag gör) så fanns där mycket att njuta av.

    Ha nu en riktigt skön semester. Det där att ta halvveckor gör att den känns lite längre på något sätt, har själv praktiserat det några gånger :)

    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Härligt med ledighet och härliga bilder! Botaniska ser så ljuvligt...
    Jo om min kaprifol, jag tror den heter "Belgica Select", har snokat lite :)
    Kram Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!