söndag 11 oktober 2020

Oktoberhelg

Oj, vad tiden springer iväg, hinner inte riktigt med... Men nu i helgen har jag i alla fall fått lite gjort. Tog äntligen tag i bilen... så nu är den fin både invändigt och utvändigt. Och torkarbladen som skulle varit utbytta för typ ett halvår sen, är nu äntligen utbytta mot nya, det tog ett tag att förstå hur jag skulle göra men till slut så... så nu kan jag boka besiktning 😆

Idag har det varit underbart väder! Efter en lång härlig promenad har jag hållit till ute i trädgården. Grävt och donat, betydligt roligare än att hålla på med bilar... 

Jag flyttade hortensian Annabelle till en ny plats, och planterade istället en Rysk kornell där hortensian stått. Nu hoppas jag Annabelle kommer att må bättre, och att hon är finare nästa år, än vad hon varit i sommar.
Rysk Kornell, "Elegantissima". Jag är förtjust i vitbrokiga blad, och jag har ju haft en sån här förut, som jag gillade mycket. Den ser inte mycket ut för världen just nu, men den skall nog bli stor, och ge lite insynsskydd mot gården, om några år. Jag hoppas den trivs bättre här under trädet, än vad hortensian gjorde. 
Mitt gräs Malepartus, som jag hade med mig från förra trädgården, har fina vippor! 

När jag hade grävt färdigt, och städat upp efter mig, så grävde jag ner höstlökarna. Så nu väntar jag bara på att rosorna jag har beställt från Flora Linnéa skall komma, sen har jag nog inte så mycket mer att göra i trädgården innan vintern.  

 
Önskar en en fin söndagskväll, och en skön kommande höstvecka! 

4 kommentarer:

  1. Vilket fint gräs. Korneller som är brokbladiga gillar jag. Ja du när man känner sig färdig i trädgården då kan man andas ut. Jag har mycket kvar att göra, suck. Men det blir nog bra det med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Låter som en härlig känsla - att vara nästan färdig för hösten. Miscanthus är så vackra - jag delade flera när jag flyttade dem förra hösten, sork, och nu gläds jag varje gång jag passerar grönsakslandet där det står massor av gräs. Brokbladig kornell är vacker.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Flink du er, som er ferdig med løkene.
    Hvitbrokete blad er kjempefint. Sånn en flott Malepartus!
    Ha det godt!

    SvaraRadera
  4. Grattis till bytet av torkarblad. Kan tänka mig att du känner dig nöjd med dig själv :)
    Hoppas Annabelle kommer att trivas på sin nya plats. Och 'Elegantissima', den har jag jag. Har verkligen blivit en favorit. Så frisk och fin och den blir så tät och fin också. Helt perfekt. Framför min har jag (inte planerat, bara blev så) en pion, 'Sarah Bernhardt'. Sarahs rosa blommor gifter sig väldigt vackert med de vitbrokiga bladen på kornellen.

    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!