fredag 30 oktober 2020

På köksbordet just nu

...har det kommit en ny duk! Tänk att jag hade köksduk på min inköpslista när jag skulle till Ullared, men inte kom jag hem med någon duk inte! Fanns ju ingen fyrkantig duk där, bara avlånga. Men här hemma, på Gåvan, för 40 riksdaler, hittade jag denna hembroderade gamla duk! 

Kastanjer i ljusstaken, och några kvistar hortensia från trädgården. Som tappat sin rosa färg, men då passade de ju ännu bättre här, blev ju lite höstkänsla! 


Nu är vi inne i den där mysiga "tända-ljus-perioden". Och i helgen tänds det även många extra ljus ute på kyrkogårdarna, för dem vi bara har kvar i minnet... ♥ 

Önskar er en fin allhelgonahelg!  

6 kommentarer:

  1. Så fin duk du hittade. Det gjordes så många fina dukar förr. Jag har gamla juldukar efter mina föräldrar och sådana går inte längre att hitta. Och så vackert det är med hortensiorna och kastanjerna. Riktig höstkänsla på ett mysigt sätt. Tycker hortensior är väldigt vackra som vissna.

    En fin helg till dig Gunilla!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Härligt stilleben och fin duk som du hittade. Jag tackar för idén - jag ritar broderier själv eftersom de ritade - inte korsstygn - är svåra att hitta vackra nuförti'n. Kvistar har jag flera stiliserade på lager liksom bär och nu - ett annorlunda sätt att fördela dem på duken.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  3. Vilket fynd du gjort! Ser ut som 20, 30-tal! Passar så bra tillsammans.

    Ha en fin Allhelgonahelg.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Höstigt och fint :) Vilket fynd du gjorde med duken...sånt gillas!
    Jamen fredag igen, ja veckorna bara rusar.
    Kram till dig från Titti

    SvaraRadera
  5. Fint att lägga på en duk ibland. Bra köp också och så fint med kastanjer i ljusstaken. Ja du, många ljus blir det. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Fin du du fick tag i.
    Jag har flera buketter av torkad hortensia inne, delar av färgen har de kvar också.
    Skön söndag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!