söndag 25 oktober 2020

Orangea färger

Alltså - hur fint är det inte i naturen nu?! Jag blir alltid lika fascinerad över hur löven ändrar färg, och hur de kan skifta i så många olika orangea toner! 

Orangea, brandgula, gulgröna, rosa... 

Naturen är som en föränderlig tavla. Himlen skiftar dagligen och stundligen i färg, gräset skiftar ju i grönt, gult och lite grådassigt... och så har vi som sagt lövträden som är mer överdådiga i sina skiftningar. Det är väl egentligen bara barrträden, som envist fortsätter att vara gröna året runt. 


Och på tal om orangea färger. Jag har för första gången i mitt liv varit på vinprovning. Och lite passande var det just orangea viner som skulle provas. Hade aldrig druckit det förut. 

Åtta olika sorter fick vi prova, samt en massa goda tilltugg till det. 


Och även om jag inte blev riktigt frälst i just orange vin, så var det ändå roligt att prova. Mysig miljö är det ju också, i gamla Clematishuset, från 1200-talet. Numer är det en vinbar, Volare i lokalerna. Och så blir det ju extra intressant när någon brinner för ämnet, som hon gör, sommelieren Natalie Nilsson som äger vinbaren. Kan absolut tänka mig att gå på vinprovning där igen! 

6 kommentarer:

  1. Oj Gunilla! Hos dig brinner verkligen träden. Vilka intensiva färger ... bara så vackert! Nu får vi passa på att njuta för snart har dom fallit till marken. Orange vin var något helt nytt för mig. Tilltugget fick det att vattnas i munnen :) Vinprovningen såg trevlig ut.

    Önskar dig en fin kommande vecka!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  2. Har läst om orange vin men aldrig smakat det - och just nu är det absolut inte aktuellt. Allt smakar nämligen äckligt, både dryck och mat! :-(
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Låter som en spännande och annorlunda provning. Får googla orange vin. Här har höstfärgerna äntligen kommit och det är magiskt.

    Kram, Carina

    SvaraRadera
  4. Kul med vinprovning. har bara testat en gång i Italien. Vackra höstbilder du visar. kraaam Pia

    SvaraRadera
  5. Så vackert i naturen!
    Vinprovning är roligt. Goda viner och gott tilltugg. Där skulle jag också kunna tänka mig att vara!
    Ha det bra!

    SvaraRadera
  6. Ja hösten ÄR vacker (innan sorgliga november träder in med kala kvistar och kyliga vindar!)
    Vinprovning låter kul och tilltugget ser attans gott ut...oranga viner har jag inte hört talas om. Kul att testa!
    Ha en fin torsdag...
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!