lördag 3 oktober 2020

Fastlandstripp

 

Nu var det äntligen dags för en tur till fastlandet, för mig och mina systrar. Vi brukar ju åka över två gånger om året, men nu var det hela två år sen sist! Det kom visst en flytt -2019- och en pandemi -i våras- emellan. Men nu så var det dags, och denna gång bar det iväg till Falkenberg, till ena syrrans dotter och hennes lilla familj, och till deras nybyggda fina hus! 

Härligt burspråk med plats för stort matbord, här fick vi riktigt god mat, en av kvällarna blev det rådjur/viltsvinsbiffar med potatismos och kantarellsås och rårörda lingon.... alltså himla gott! 

Morfarsblomman som jag skrivit om så många gånger, står nu så fint här i jorden hos dem! 

Och en sån fin och välskött gräsmatta som jag blev grön av avund på... 😉

Vädret var skönt, så vi satt ute och fikade en av dagarna, efter en halv dag på Gekås i Ullared, som bara ligger ett par mil från dem. Det var premiär för mig, och helt okej. Inte alls mycket folk var det heller, som tur var! 


Syrrans lilla barnbarn! ♥

Ätran, några hundra meter från deras hus. 

En av dagarna åkte vi in till Falkenberg och strosade runt, fikade och shoppade litegrann. Här fanns en hel del fina gamla trähus! 




Och så Ätran igen, inne i Falkenberg. 

Fika på ett mysigt konditori, Stålboms. Det här husets kulör har inspirerat systerdottern så det har samma färg på sitt hus! 


Med flera kakelugnar. 


Och till och med toaletten var fin ;) 

Efter tre dagar på "fasta" landet, är vi åter hemma på ön! Och nu är det helg, ingen dum vecka det här! 😏

2 kommentarer:

  1. Jamen så mysigt! Låter som en riktigt skön vecka...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  2. Så trevligt med en liten semester. Vilket vackert hus, både interiört och exteriört. Och oj så vacker färgen är. Lite lindblomsgrön ser den ut att vara. Vackert med trähusen och kullerstenarna och närheten till vattnet.

    Kram Anita

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!