onsdag 4 november 2020

Ett år

Ett år har jag bott här nu, i min lägenhet. Tycker den mer och mer känns som "min". Men det blir väl så ju fler rum jag sätter min egen prägel på. Jag tar ett rum i taget, allt får ta sin tid. Egentligen har jag inte bråttom, gillar ju att förändra, drömma och planera, och om allt blev klart på en gång, vad skulle jag drömma om då? 

De första två månaderna jag bodde här, gick mest åt att packa upp och komma på plats, ja, och så var det ju julmånad nästan direkt, och då drar jag aldrig igång något projekt, då skall det bara "julas". Men straxt efter jul kavlade jag upp ärmarna... Så jag som gillar att sammanfatta saker, visar några före-och efterbilder på de rummen jag har förändrat sen jag flyttade in. 
Dotterns rum stod först på listan. Det lovade jag henne, för det var inget vidare kul rum alls, det var verkligen i behov av uppfräschning. Hon fick bestämma själv hur hon ville ha det, och det blev så här: 

Efter
Väggarna blev grå och så en fondvägg till det, med tapeten New Dawn  från Boråstapeter. Här slog jag även till och la in ett nytt golv, furugolv från Berg och Berg.

I mars - just när Coronan börjat härja -  ville jag ha något att sätta händerna i. Det blev ommålning av köksluckorna. Puh, det var ett rätt så mastigt jobb, allt skulle av och målas på två sidor x 4 lager färg på varje sida... Det är mer luckor och lådor än vad man tror, i ett kök...Och så skall det ju monteras av och på också.. Ja, det tog mig en hel månad vill jag minnas. 

Efter
När luckorna var klara, så tapetserade jag om i köket med. Thistle från Boråstapeter.  
Min sovrumstapet var ingen favorit.. ändå väntade jag till i somras innan jag bytte den. Det kunde jag ha gjort tidigare, för jag bytte bara ut fondväggen med en ny tapet, de andra väggarna var en fin gråblå färg på som jag gillar, och lister och tak var i gott skick. Så själva jobbet tog ju i princip bara en dag skulle jag säga (förutom att välja tapet förstås, DET tar ju tid om man är undertecknad...). 
efter
Så här i efterhand är jag så glad att jag väntade, på den rätta tapeten! Den passar som hand i handske mot den gråblå färgen på de övriga väggarna! Tapeten heter Ava från Sandberg. 

Och nu till de senaste rummet jag gjort. Det s.k pysselrummet. Inte heller någon storfavorit, denna stormönstrade fondväggen.... 

Det blev så mycket bättre med Hazel från Boråstapeter! 

Har visst ännu inte fått upp några tavlor här inne. Det är förresten något som jag brukar sega med... Har så svårt att komma till skott vad gäller tavlor och sånt som skall upp på väggarna... Dels är det ju betongväggar så det är liksom inte bara att spika upp en tavla, nej suck det skall borras... Men jag har nog alltid varit lite dålig på det, där går jag nog efter mottot "vänta och se..." 😆

Det var de fyra rummen som jag renoverat. Än återstår det mycket på min önskelista. Tex skulle jag vilja byta golven i de flesta av rummen. Men det blir så mycket större projekt, så det får vänta! Nästa projekt som blir, tänker jag ta tag i efter nyår. Men det får ni se då!  

5 kommentarer:

  1. När man tittar bakåt kan man förundras över allt man hunnit på ett år. Du är duktig och noggrann, det syns. Så mycket bättre det är! Pysselrumstapeten Hazel är helt bedårande! Jag älskar att ha ett projekt att sätta tänderna i. Nu kan jag inte göra allt jag vill i min hyrestvåa, men jag är nöjd som det är. Trivsel är allt! Hoppas ditt andra år blir lika givande som ditt första. Fatta hur fort det går? Nyfiken på nästa projekt...

    Må gott.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Oj vad mycket du hinner med på ett år. Jag blir inspirerad men det händer inte mycket här nu för tiden. Ska bli kul att se ditt nästa projekt. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Jag har ju med stort intresse följt dina projekt men nu var det kul att se dom samlade i ett inlägg. Tänk att dotterns tapet heter 'New Dawn' ... jag har ju den rosen :) Det du gjort är helt i min smak. Tapeten Hazel tycker jag är så fin. Skulle passa i mitt växtrum. Nu ser jag fram mot att få rapport om ditt kommande projekt!

    Ha en fin fredag och helg!
    Kram Anita

    SvaraRadera
  4. ALLT har sin tid! Man måste vänta in inspiration och se vad rummen vill...det får ta sin lilla tid. Alltid kul att kika in hos dig :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  5. Så fint och hembonat du gjort.
    Bra att göra lite i taget och verkligen få som man vill ha det.
    Skön söndag!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!