onsdag 13 januari 2021

Alltid i min trädgård

Jag blev sugen på att trädgårdsblogga lite, och fick inspiration av Trädgårdsfägrings tema, vilket denna vecka är Alltid i min trädgård! 

Och det är väl ingen nyhet kanske, att jag är en pionälskare. Så det var väl det första jag började fundera på när det var dags att flytta från stor till liten trädgård. Hur många pioner kunde jag ta med, och vilka skulle jag ta, av de tjugotal jag hade! Att jag skulle ha pioner var liksom inte ens en frågeställning... 

Så det är väl svaret på frågan "Alltid i min trädgård?" Pioner! 


Sen vet jag inte om jag har så många fler måsten, mer än att jag vill ha ett eller flera träd, hur liten trädgård jag än har. Ja, det hörs väl egentligen på namnet, ingen trädgård utan träd. Träd ger ju så mycket! Struktur och siluett till trädgården, och skugga! Många har vackra blommor på våren, eller fina höstfärger, eller både och! En del har "bara" en vacker krona... Svårigheten är ju att välja vad man skall ha, speciellt om man har en liten trädgård och måste begränsa sig.  

Jag är ingen odlare i den bemärkelsen att jag har pallkragar med mat och hinkar med tomater och annat ätbart (även om jag önskar att jag vore en sådan). Nej, jag är mer sån att jag vill omge mig med rabatter med blommor i! Så det är faktiskt ett måste, även om sorterna av blommor varierar. Men vackert för ögat vill jag ha! 

Sen är det väl väldans trevligt med några rosor, om man nu bor på rosornas ö. Och jag ser väldigt mycket fram emot hur de två rosorna jag planterade i höstas kommer att ta sig! 

8 kommentarer:

 1. Ja pioner är fint, jättefint. Träd också fast kanske inte en gigantisk jättegran. Ha Ha! Underbara bilder. Så fint med en gammal stol som Busk stöd. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Håller med dig! Pioner kan man inte leva utan...lättskötta och vackra :)
  Vad är det för träd på bilden?? Så himla vackert.
  Ja veckan rullar på och härligt att du visade lite blombilder - det behövs!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädet med den runda kronan är en Klotrobinia!
   Kram tillbaka!

   Radera
 3. Jeg har også pioner. Jeg skulle ønske jeg klarte å ha roser i min hage, men de dør iløpet av vinteren.

  SvaraRadera
 4. Härligt inlägg som ger hopp om ytterligare en sommar med vackra blommor.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Som tidigare "hatare" av rosor (vägrade ha nåt som var taggigt i trädgården) så förvandlades jag till en älskare när jag flyttade hit till rosornas ö. Så några (ett 10-tal) måste man ju ha! Dessutom ingår jag också i den gruppen som gillar att ha vackra saker omkring mig. Sånt som går att ära köper vi från alla fina gårdshandlare som finns i närheten.
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 6. Ja, vakre roser må du selvfølgelig ha :)
  Peoner er visst jeg også glad i. Det kommer inn en (minst) ny hvert år i min ikke veldig store hage. Har til og med sådd, og fikk så god spiring at mange er blitt gitt bort.
  Ha det godt!
  /Irene

  SvaraRadera
 7. Pioner - ja utan dem går det inte och trots jag har många så blir det oftast minst en ny varje höst. Roligt att du prioriterar buskar och träd fast trädgården är liten. De behövs ju oavsett storlek.

  Kram, Carina

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!