söndag 24 januari 2021

Januaritankar

Med lite uppdatering och återanvändning av förra veckans bukett, blev det en fin helgbukett även denna helg. Jag bytte tulpanerna mot rosor och så behöll jag det lila blommorna, vad det nu heter för nåt, det vet jag inte. Och så några lila strån, även om de var starkt minimerade i antal, efter katternas framfart... Och så lite nytt fräscht grönt också, men ändå, liite återanvändning blev det i alla fall. 

Där ligger de små marodörerna, helt omedvetna om vad matte skriver om dem....

Nu måste man ju helt enkelt unna sig en helgbukett varje vecka, visst? För januari är ju inte årets roligaste månad om man säger så... Visserligen går vi mot ljusare tider, men det är ännu väldigt mörkt. Och eftersom vi inte är så bortskämda med snö i den här delen av landet, så går ju liksom naturen i nån slags gråbrun obestämbar ton. Sen kan det ju vara så att kläderna känns lite ovanligt tajta (julen ni vet...!?) och ofta är man ju lite fattigare än vanligt (julen ni vet...!?)  Blek och fet och fattig alltså, yeah! 😆

Men sånt behöver inte de här två gosiga bry sig om, en del har det bra!  

Skämt åsido. Jag har det bra jag med, jag skall inte klaga! Och roliga saker händer faktiskt! Vi fick en ny liten person till vår släkt nu i veckan, nu blev även min andra syster mormor, till en liten pojke! Så nu har vi två små, av en ny generation! ♥

Och i går späddes midjemåttet på ytterligare, men vad gör man när syrran bjuder på semla, inte tackar man nej inte! 😉

7 kommentarer:

  1. Ja midjemåttet har ökar rejält och semlorna får allt vänta fast det ser bra gott ut. Fin bukett. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Godt det ikke bare er meg som har slike medhjelpere på fire bein. De kan være riktig så oppfinnsomme til tider. Det er så hyggelig med friske blomster. Mine tulipaner som jeg kjøpte før helga holder vel til jeg skal på butikken igjen tenker jeg. Man må liksom ha noen blomster når det er så mørkt, til tross for at jeg har snø.

    SvaraRadera
  3. Snygg bukett i snygg vas. Var kan man hitta en sån vas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, så länge sen jag köpte den, kan ha varit både Mio eller Åhléns... 🤔

      Radera
  4. Fantastiskt vacker bukett! Nu blev jag även väldigt sugen på semla, har inte ätit årets första än.

    SvaraRadera
  5. Ja usch, midjemåttet så här efter både hemarbete och jul törs man ju nästan inte tänka på... Desto trevligare att fokusera på blombuketter, hihi! Underbar färg på dina rosor. Och grattis till att du har blivit gammalmoster. :-)

    SvaraRadera
  6. Så fin bukett.
    Jag kan tyvärr inte köpa blommor varje helg, eftersom vi bara handlar varannan vecka, p g a coronasmittan. Nu är det dags för handel på lördag igen, så hoppa Lidl har lite buketter. Alla övriga affärer är stängda p g a lockdown.
    Semlor, var gott! Älskar semlor!
    Vad roligt med tillökning i familjen. Grattis!
    Ha det bra!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!