söndag 10 januari 2021

Nytt år - nya idéer!

Som jag nämnde i mitt förra inlägg, så tyckte jag det blev så tomt och trist när julen togs bort. Den varma ombonade känslan försvann. Så är det ju varje år, och jag brukar kompensera det med att köpa lite nya växter för att pigga upp, och så gjorde jag även i år, men jag vet inte, tyckte inte att det hjälpte, hemmet kändes i alla fall kalt och tomt. 

Tills jag kom på något alldeles ypperligt, och helt gratis och hållbart för miljön dessutom! Jag möblerade om! 

Soffan hamnade framför fönstret. Kanske inte helt enligt Feng Shui, men jag har också läst att man kan avhjälpa "hotet" som kan kännas - med en hög växt bakom soffan eller gardiner för fönstren, vilket jag ju har bägge av nu, så det skall nog vara okej. 
Jag lär nog ändå sitta en del här i korgstolen, här sitter man helt enligt Feng Shui, men fri sikt mot dörrar och fönster. 

Det känns lite ovant, men ombyte förnöjer ju! Och om jag tröttnar så är det ju bara att byta tillbaka igen!  Klicka här om du vill se hur det såg ut innan ommöbleringen. 

Katterna tittade lite undrande när de kom ner efter sin skönhetssömn på övervåningen, men snart var allt som vanligt igen. 
Det här blir bra matte! 

6 kommentarer:

  1. Visst kan man förändra känslan i rummet helt genom att flytta om, det kan räcka med bara små förändringar. Ser väldigt harmoniskt ut. Förstår att du är nöjd.

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det mysiga och ombonade försvinner lite när man plockar ut julen. Jag löser det med att tända ljus av olika slag och precis som du med att köpa blommor. Kul att du nämner Feng Shui. Jag brukar också tänka i de banorna, både när jag möblerar inomhus och planerar vår trädgård, att det är balans mellan de fem elementen.
    Jag kollade av min blogg Studio Livskraft härom dagen, som jag inte har uppdaterat på tre år, och såg att det var några bloggar som jag då följde som fortfarande är aktiva, varav din alltså är en :)
    Jag och mannen har fortfarande kvar vår trädgård och vårt trädgårdsintresse men eventuellt bloggande om den har mest skett i min andra blogg Min Lilla Kokvrå. Men med en vår och sommar på ingång, snart hoppas jag! (skrivet när den första snön för vintern just fallit ;) suktar vi efter idéer och inspiration för trädgården. Särskilt för växthus, som vi planerar bygga i sommar. Så därför tänkte jag börja följa några trädgårdsbloggar igen
    Men som sagt, snön faller, så än så länge är det trädgårdsbilder och drömmar som man får nöja sig med ett tag till. Men det är ju bra att vara förberedd...

    Ha det gott, så hörs vi säkert igen! /Birgitta

    SvaraRadera
  3. Så fint det blev! Snyggt! Ja det är kul att möblera om och helt plötsligt känns allt "nytt"...
    Så söt kisse också :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  4. Det beste jeg veit er å ommøblere, men jeg har så dum stue og så alt for mange møbler så det er ikke så ofte det blir bra. Så etter noen uker er møblene på plass igjen der de opprinnelig sto.

    SvaraRadera
  5. Det ser otroligt mysigt ut hemma hos dig. Jag älskar den mjuka färgskalan, där de rosa tulpanerna verkligen blev pricken över i.

    Jag sörjer också "myspysbelysningen" som försvann med adventsstakar och gran. Kan vi inte bara spola fram 2021 till april?

    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  6. Jättefint!
    Ibland behövs det inget nytt, bara att göra om.
    Enl min mamma var hennes far så trött på att flytta möbler, att han "hotade" med att inte tapetsera bakom möblerna nästa gång det var dags för tapetsering. Men han var ju man också, så lite andra tankar😀.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!