onsdag 6 januari 2021

Nu är glada julen slut...

Egentligen hade jag ingen lust att ta bort julen redan, tyckte det ännu var så mysigt. Men hyacinterna var vissna, och tallkvistarna såg ju väldigt deppiga ut, så idag började jag plocka lite, helgdag till trots. Och det ena ledde till det andra... Ja, jag vet ju att när jag väl börjar plocka så kan jag inte sluta. Men granen tänkte jag absolut behålla, den barrade inte och var ännu så fin. Men nej, den såg ju så malplacerad ut när allt annat var bortplockat, ja, ja, suck det vara bara att slänga ut den med... 
Lite typiskt så slog min amaryllis ut idag, just när allt det juliga togs bort. Den som jag hade tänkt skulle blomma med sin andra stängel till nyår 😏
 
Men det spelar ju egentligen ingen roll, fin är den ju även nu! 


Pyntet utomhus står ännu kvar, och det kan det väl få göra någon vecka till... och som ni ser så har vi (haft) snö! 

Jag tror jag "gnällde" lite, eller åtminstone nämnde några gånger, hur kalt och trist det blev här hemma när det julmysiga försvann, för nu i kväll fick jag en bukett tulpaner av dottern, gulle! 

5 kommentarer:

  1. Det hör liksom till att man har en bukett tulpaner när julen kastats ut. Min jul finns kvar... Kraaaam Pia

    SvaraRadera
  2. Nu är det nerförsbacke mot våren!

    Glad torsdag!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  3. Det känns alltid lite dubbelt det där med att ta bort julen, vill ha kvar, vill ta bort.
    I år har nog många tagit fram julsakerna tidigt och också tagit bort dem tidigt. Jag gör båda, tar bort lite av sakerna, men behåller en del, framförallt det som har med belysning att göra.
    Vacker amaryllis! Väntar på min att komma ut.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  4. Så fin vas till tulpanerna, har Alvar Aaltos tulpanvas men men då ska man ha väldigt många tulpaner för att de ska stå bra i den. Även den vita vasen som Amaryllisen stod i (i förra inlägget) var vacker. Ett år satte jag ut löken när vintern var slut och Amaryllisen kom upp med blomma. Först tänkte jag att det kommer se konstigt ut men det såg ut som en lilja. Nu kommer det varje år blad, blad, blad ingen blomma. Jag har inte lyckats få upp löken.

    SvaraRadera
  5. Ja nu ska julen ut! Men det går lite segt...vill ha kvar doften av hyacint och tallbarr så länge det går :)
    Men nu går vi mot ljusare tider - härligt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!