fredag 16 april 2021

Sånt man kan fundera på

...när man sitter och fikar ensam på sin kafferast. Då ser man plötsligt att tulpanerna matchar frukosten! Alltså blodgrape, det är nåt jag har snöat in på nu i vinter. Så gott ju! Och den skall tydligen vara väldigt nyttig också. Sänker blodsockernivån och kolesterolet. Och innehåller massor av c-vitmaner. Bara bra saker! Och så är den ju så förbenat god också! 
Hur äter ni er grapefrukt? Jag delar den på mitten och skär ut klyftorna med en vass kniv, som jag sen gröper upp med en sked. Jag minns att min mamma hade en liten rundad kniv, som jag antar var just till grapefrukt, men sådana verkar inte finnas längre. Den här underbara färgen på tulpanerna, är ju lite ovanlig för att vara hemma hos mig, här brukar de gå mot det mer rosa hållet. Men ibland är man ju bara för wild and crazy....😝 Och det är ju fredag! Skönt! Trevlig helg på er! 

7 kommentarer:

 1. Draga mea,
  Mi se intampla si mie sa am flori in culori puternice. Nu le aleg pe acestea dar daca nu am alta varianta sau le primesc, ma bucur de ele.
  Sunt dragute lalelele tale, parca vorbesc! Fructul... atat de sanatos!
  Un sfarsit de saptamana minunat,
  Mia

  SvaraRadera
 2. Äter som du... och har en grapefruktkniv som gör det mycket enkelt att skära klyftor med. Finns olika varianter på nätet. Jag har ätit grape från och till under stora delar av mitt liv. Ingår i bästa frukosten tycker jag!

  Ha en fin och solfylld helg.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Så vackra färger! Jag gillar ju som dig sånt som går mer lila eller rosa, men just nu så längtar jag faktiskt efter rött, orange och gult!!
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  SvaraRadera
 4. Härliga färger. Varma och mysiga. Grapefrukt ska man tydligen inte äta tillsammans med blodtrycksmedicin, men jag fuskar ibland. Det är ju bara så gott. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Blodgrape är gott! Jag gillar blodapelsiner väldigt mycket också :) Uppiggande färger till frukost behövs i dessa blåsiga tider...
  Ha en fin lördag nu!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Bra matchat!
  Fina tulpaner.
  Tyvärr är jag allergisk mot citrusfrukter, så äter naturligtvis inte grapefrukt.
  När jag kunde göra det åt jag på samma sätt som dig. Älskade grapefrukt.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 7. Jag äter som du, granne är mycket gott i sallad. Många tycker inte om att ha frukt i sallader men det gillar jag. Skickade inlägg till ditt förra inlägg men de blir ofta inte publicerade. Kommer en skylt som säger att det misslyckades. har rensat och gjort som man ska men ....

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!