måndag 12 juli 2021

En hjärtlig fabrik

Måste säga att det är ganska så trevligt att ha en dotter i övningskörningsåldern. Nu på min semester gör vi två flugor på smällen. För nu när det börjar dra ihop sig - hon fyller 18 år i augusti - så behöver hon ju köra så mycket som möjligt. Och när vi ändå är ute och kör kan man ju lika gärna göra lite trevliga utflykter samtidigt. Det finns ju loppisar och fikaställen åt vilket håll man än åker här på Gotland... ;) 

Ett ställe som jag ännu inte hade besökt, var Hjärtfabriken, som bara ligger en knapp mil utanför Visby, och hit åkte vi häromdagen. Här finns hjärtan i keramik, i en massa olika utföranden, samt även en del annat smått och gott. Och så finns det ett litet café också.

Med hembakat - och fina gamla kaffekoppar, sånt som jag kan tycka är viktigt ;)  Hm, vilken skall jag välja...
Här kan man sitta i mysig gammaldags miljö.
Eller ute i trädgården. Och jag hade ju i vanlig ordning svårt att bestämma mig för vilken kaka jag ville ha, men så fick jag syn på dessa små förtjusande pyttekakor! Så det blev två stycken, och jag slapp välja! 

Här kan man också boka in sig på en keramikkurs, det kanske man skulle ta och göra någon gång! 

6 kommentarer:

 1. Åhh så mysigt det ser ut. Ett ställe helt i min smak. Jag fick ju keramikkurs i present av jobbarkompisarna men eftersom det varit och är pandemi så kom jag aldrig iväg. Bra val att ta två kakor. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Så fint att kunna övningsköra med dottern, nu under sommaren är det många vimsiga turister kan jag tänka mig på Gotland. jag hade valt likadan kopp som den du valde och vad bra att kakorna var små så du fick två. Tycker ibland att bullarna är för stora även om det är bullar jag ofta väljer. Ha det fint och kör försiktigt.

  SvaraRadera
 3. Vilket trevligt ställe ni hittade. En miljö helt i min smak. Och det där med kakor i miniformat är så otroligt smart. Då kan man ju smaka flera olika sorter! Önskar att flera caféer och konditorier nappade på det konceptet.

  SvaraRadera
 4. Det kryllar ju av trevliga ställen, loppisar med fik och annat kul. Men igår var det alldeles för varmt för att gå ur bilen (vi har AC) så det var endast när man var tvungen som jag orkade pallra mig in i Coop. Var till Hemse, men den affären är inte alls lika bra som den i Klintehamn, så dom hade naturligtvis inte allt jag behövde. Vi får nog ge oss iväg igen nån dag... Annars är det inomhus eller i poolen som gäller!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Det finns så många trevliga ställen att besöka på Gotland under sommaren.
  Bra att ha en övningskörare som drar ut en.
  Ta det lugnt i värmen!

  SvaraRadera
 6. Mysiga utflykter gillas : ) Keramik är alltid fint och kul att besöka åka ställen...
  Ha en skön helg i värmen!
  Kram Titti

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!