tisdag 10 augusti 2021

Augustiblomning

Augustiblomningen hos mig bjuder på vitt, rosa och lite gult. 

En rosa hortensia, som fanns här i trädgården, och bredvid den börjar vita flox att slå ut. 
Annabelle, med sina stora vita bollar som trots ett par störtregn tagit sig igen och är så fin, den gillar jag verkligen! Vill ha mycket vatten bara, och därför flyttade jag den efter första säsongen, till ett ställe där det är närmare vattenkranen.

Så jag har alltså en rosa och en vit hortensia, och den tredje jag har är både och! För nu börjar Pinky Winky göra skäl för sitt namn, när det vita övergår till rosa.

Och det gula, det står ju morfars Dagöga för. Är ju egentligen inte så mycket för gula blommor, men den har ju stått i morfars trädgård, och i min mammas, så den är ju som en släktklenod, så den är förlåten för färgen. Och jag gillar den! 
Okej, lite lila finns det visst också. Den här Blåverbenan är lika hög som silverpäronträdet... Har inte bestämt mig om jag gillar den eller inte... 



Äh, kan inte bestämma mig för om det blir vackrast i sol eller skugga, så ni får ett par solbilder också. 

Vädret är ju minst sagt växlande. Regn två förmiddagar i rad nu, och på eftermiddagen kommer solen. Men temperaturen är sammantaget svalare än mina första semesterveckor, och det tackar jag för. Bara det att jag inte behöver ha på fläktarna  i sovrummet hela nätterna, det är sååå tyst och skönt! 



3 kommentarer:

  1. Så fint det blommar hos dig! Jag är lite sugen på AnnBelle, men vet inte om hon gillar min lite torra delvis skuggiga läge.
    Grattis till dottern i efterskott
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Att ha en trädgård liten eller stor är sååå glädjerikt. Fina sensommrblomningar. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  3. Så himla fint du har gjort i din lilla täppa. Ett litet paradis. :-)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!