torsdag 19 augusti 2021

Rosas café

I går var det min sista semesterdag för den här sommaren, och den avslutades med att jag och dottern strosade runt lite i innerstan, vi ville fika, gå lite i affärer, leka lite turister. Tänkte att det skulle vara lite mindre folk på stan nu, det var ju en helt vanlig onsdag, men det var faktiskt ännu en hel del... Skall de aldrig åka hem liksom, jobbar inte folk....?! 😏 (nu tycker ni nog att det ser rätt folktomt ut på bilderna som följer, men man får ju passa på att fota när de är ur bild...) 

Det finns ju en hel del affärer inne i Visby, men mest finns det caféer och matställen! Helt otroligt hur många det finns egentligen! Och faktiskt har vi många som är öppna året runt, tror vi har ovanligt många för vårt antal bofasta. Så att folk tror att det inte finns något att göra här på vintern, det stämmer inte! Man kan äta "ute"! Men visst är det en hel del som bara har öppet på sommaren, och vi såg några som redan hade stängt. 
Ett ställe, som bara har sommaröppet (tror jag i alla fall, rätta mig om jag har fel!?), är Rosas café, och här hade jag inte varit på väldigt många år, och i deras trädgård hade jag aldrig varit, så här kikade vi in, och bestämde oss för att här fick det bli!  

Här kan man alltså sitta både inne... 

...och ute. De har en väldigt mysig innergård visade det sig. 

Här kan man både äta, dricka vin eller bara fika, och så är det ett hotell också. För oss blev det alltså en fika, men jag kan tänka mig att det är väldans mysigt att sitta här en varm sommarkväll, och sippa på ett glas vin... 
Hit måste jag nog ta och gå oftare än vart femtonde år... 😜

Men nu är det alltså jobbardag. Men vet ni, det är redan fredag i morgon! 😉

4 kommentarer:

  1. Foarte dragut, draga mea!
    Imi plac enorm astfel de locuri prietenoase si naturale!!!
    Cele mai bune ganduri,
    Mia

    SvaraRadera
  2. Vi var också i Visby igår! Jag skulle till bröstavdelningen på sjukan för kontroll - vilket gick väldans bra - och sen passade vi på att uträtta några ärenden. Vi skulle egentligen varit till Coop och handlat mat (hade frysväska med oss), men det bara regnade och regnade så vi åkte hem till Klintehamn och handlade där istället. Och sen vidare hem och åt sen lunch hemma! Inte riktigt vad vi hade tänkt oss, men med det regnet så.....
    På Rosas var det många år sen vi var. Vi var där ett antal gånger när vi åkte hit på semester, då fick man ha hund med sig in i trädgården vilket var perfekt.
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  3. Så mysigt! Tänk så många smultronställen det finns!

    Ha en fin torsdag... trots jobb...
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Härligt att "semestra" en dag hemma...ja ni har haft full rulle på ön har jag läst! Samma här! Olidligt med turister. Köer, trängsel och husbilar på varje gräsplätt!!!!
    Ha en skön augustihelg nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!