måndag 2 augusti 2021

Sommarfest

När pappa levde och innan han blev sjuk, bjöd han alltid alla barn och barnbarn på grillfest på somrarna, ute i Gnisvärd. Stående inslag var drinken Gotländsk sommarnatt, och maten bestod av grillad Rouquefortsstek, vinet var Rioja och oftast var det marängssviss till efterrätt. Lite småskojig som han var hette det alltid att han bjöd in till "Falukorv"
Och nu har ju min äldsta syrra tagit över och flyttat in i hans stuga, och som inflyttningsfest bjöd hon in alla i släkten, på fest i "morfars minne". Och alla ingredienser från förr fanns med, till och med ett par stora skålar med smågodis, varav även pappas favoriter sockerbitar och prickar förstås var med.  

En härlig dag blev det, med start med fika på eftermiddagen, med prinsesstårtor (han älskade tårtor och sötsaker, hm undrar om jag kan ha ärvt den ådran av honom månne... ) Efter regnrusket på fredagen så sprack det upp igen och blev sommar på lördagen, och det tackade vi ju för! 

Sedan lade vi till något väldigt roligt. Vi hade sedan innan delat upp oss i fyra lag, och lagen skulle hitta på en tävling á la Bäst-i -test (som ju är ett vansinnigt roligt program på SVT, som ni måste se, om ni nu inte redan har gjort det). Leka lekar och skratta och flamsa, ja nog är det roligt ibland alltså! 

Vårat lags "test" var att de andra skulle vispa äggvitor till hårt skum -för hand förstås- och den som först kunde sätta bunken upp och ner över ett huvud i fem sekunder vann. 

Efter en fantastiskt god middag, var det Finaal, med bokstavslek, och på det spelade vi sen musikquiz.  
Det var så roligt att få träffas igen allihop, och under såna här trevliga former. Kanske har det fötts en ny tradition i släkten, vem vet... 😉

5 kommentarer:

 1. Åhh vad kul och mysigt. Nu när det är OK att träffas igen så känns det extra trevligt. Hoppas det blir en ny tradition. Leka och flamsa det gillas. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Ni verkade ha haft jättekul! Jag avundas er verkligen!! Och jag saknar verkligen den tiden när vi var en stor familj och alltid hade trevliga sammankomster.
  Jag älskar att spela spel och leka själv, däremot gillar jag inte FLAMSIGA lekar på TV. Men tävlingar i precis vad som helst går hem annars; Matlagning, racing osv. Rolle säger att jag nog skulle kunna se "snorslängning" och tycka att det var kul.....
  KRAM/susie

  SvaraRadera
 3. Klart det där blir en tradition! Låter helkul :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 4. Så fint att ta upp "pappas" tradition att "bara" bjuda på fest med falukorv. Har denna sommar fått -Bäst i test, uppspelat av barnbarnet 26 år. Tror inte jag skrattat så mycket som då, denna sommar.

  SvaraRadera
 5. Hei! Himla koselig - ha det godt! Anne

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad att du tar dig tid för en kommentar eller en hälsning! Tack!